Πύρρος Δήμας: Είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας Ελληνας

Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πύρρος Δήμας πήρε θέση αναφορικά με το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγραψε σχετικά:

«Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή. Γι’ αυτό είμαι στη Βουλή, για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ’ ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ…».

 

ΤΑ ΔΙΑΤΡΕΞΑΝΤΑ

«Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες, π@ουσ@δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε». Αυτά έλεγαν ουρλιάζοντας προς τον Πέτρο Τατσόπουλο οι βουλευτές της ΧΑ Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής τους αποκάλεσε «φασίστες». Μάλιστα, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το να πιαστούν στα χέρια.

Ολα άρχισαν όταν ο προεδρεύων της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον Χρήστο Παππά που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής να ανακαλέσει το «είστε άθλιοι και αχρείοι» που ακούστηκε από τα έδρανα των Χρυσαυγιτών.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στα έδρανα των Χρυσαυγιτών οι οποίοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να επιδίδονται στα γνωστά παραληρηματικά τους υβρεολόγια. Ο προφυλακισμένος αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος Νίκος Μιχαλολιάκος φώναζε «σκάσε ρε λιγδιάρη», ενώ οι Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Η κόντρα εντάθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος φώναξε «φασίστες» προς τα έδρανα των χρυσαυγιτών με αποτέλεσμα να απειληθεί… σύρραξη. Αφού Μίχος και Κουκούτσης άρχισαν να βρίζουν σκαιά λέγοντας «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες, π@ουσ@δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε», ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από τη θέση του και παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον ανεξάρτητο βουλευτή. Το συμβάν αποφεύχθη με την παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα που συγκράτησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ και ο Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε από τη θέση του για να συγκρατήσει τον Νίκο Μίχο.

Τατσόπουλος: Πως με έσωσε ο Δήμας από το Μίχο

Τη σκηνή που συνέβη μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Νίκος Μίχος κινήθηκε απειλητικά κατά του Πέτρου Τατσόπουλου, περιέγραψε ο δεύτερος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε: “Δεν τους είπα μόνο φασίστες. Είπα ότι υμνούσαν το Χίτλερ πριν από λίγα χρόνια” και περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε: Ο Μίχος μου φώναζε βούλωσε το. Κινήθηκε πολύ απειλητικά εναντίον μου. Τότε σηκώθηκε ο Πύρρος Δήμας, ότι πιο αγνό και δημοκρατικό μέσα στη Βουλή. Όχι παθητικά να βλέπει τους φασίστες να έρχονται και να κάθεται. Σηκώθηκε πάνω και του είπε “κάνε πίσω”. Κάπου εκεί ο Νίκος Μίχος έκανε πίσω και το επεισόδιο έληξε.

Πηγή φωτογραφίας: intimenews-Νίκος Χαλκιόπουλος

Πηγή:iefimerida.gr-news.gr