Η ώρα “Κολομβία” για την Εθνική Ελλάδος πλησιάζει…

Αθήνα Published on: Jun 11, 2014 @ 8:04 Edit
Την αισιοδοξία τους για το εναρκτήριο αγώνα απέναντι στην Κολομβία (Σάββατο 14/6, 19:00) εξέφρασαν οι Γιάννης Μανιάτης και Ορέστης Καρνέζης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη. Οι έλληνες διεθνείς αναφέρθηκαν στον πρώτο αντίπαλο της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ αναφέρθηκαν και στον τραυματία Ρανταμέλ Φαλκάο, τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να σταθούμε στην απουσία του. Η Κολομβία δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη».Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Βραζιλία. Είχαμε μια μικρή ταλαιπωρία αλλά το ξεχνάμε. Είναι δύσκολο το κλίμα, έχει υγρασία και ζέστη, αλλά θα το συνηθίσουμε και δεν θα έχουμε πρόβλημα, Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο για την εθνική ομάδα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη. Εμείς δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα. Κοιτάμε συνολικά πως αγωνίζεται η Κολομβία. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στα προβλήματα της Κολομβίας. Ποδόσφαιρο είναι. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει σιγουριά για νίκη για αυτό κανείς δεν λέει τη λέξη αυτή. Εμείς είμαστε ομάδα που δύσκολα χάνει. Έχουμε συγκέντρωση ως ομάδα και θεωρώ ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Για τη διοργάνωση: «Το Μουντιάλ το ευχαριστιέσαι μόνο όταν κερδίζεις. Μόνο αν προκριθούμε θα είμαστε χαρούμενοι. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε καλά και να προσφέρουμε θέαμα».

Για το αν γνωρίζουν το στιλ παιχνιδιού των αντιπάλων:
«Δεν πιστεύω ότι πάμε στο άγνωστο. Γι αυτό παίξαμε φιλικά με ομάδες που ταιριάζουν με αυτές των ομίλων. Δεν είναι κακό το ότι αντιμετωπίζουμε αυτές τις ομάδες. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις τους αντιπάλους. Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι λογικό να αντιμετωπίζεις διαφορετικές ομάδες και κουλτούρες. Είναι Μουντιάλ. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε. Να μπούμε στο γήπεδο όπως μπαίνουμε τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τις καιρικές συνθήκες: «Η υγρασία μας δυσκολεύει. Και στις ανάσες μας».

Για τις συνθήκες που έχει συναντήσει η ελληνική αποστολή: «Με το που κατεβήκαμε από το αεροπλάνο ζήσαμε τη θερμή υποδοχή. Μου έκανε εντύπωση. Όσο τους ζούμε βλέπουμε ότι όλος ο κόσμος μας χαιρετά και είναι ευχάριστο. Πολλοί θα πιστεύουν ότι είμαστε στη Βραζιλία και βλέπουμε κάτι πολύ ωραίο και τροπικό. Δεν είναι έτσι. Το γήπεδο όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Οι δηλώσεις του Ορέστη Καρνέζη:

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Είναι τιμή να είσαι σε ένα Μουντιάλ. Για κάποιους είναι ξεχωριστό γιατί είναι η πρώτη διοργάνωση. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και προσπαθεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Είναι κρίμα για τον Φαλκάο το ότι χτύπησε. Είμαστε ποδοσφαιριστές και καταλαβαίνουμε πόσο άσχημο είναι αυτό. Η Κολομβία έχει παίκτες υψηλού επιπέδου και δεν στηρίζεται σε έναν μόνο παίκτη. Αν εμείς είμαστε όμως, εμείς όπως πρέπει θα είμαστε καλά στο τέλος του αγώνα».

Για την Κολομβία: «Είναι επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε δουλέψει. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση την ημέρα του αγώνα και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αν το κάνουμε αυτό δεν θα έχουμε πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να έχει έπαρση. Θα ήταν λάθος να δείξει κάποια ομάδα περισσότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που πρέπει. Πρέπει να μιλήσουμε στο γήπεδο».

Για τους στόχους της Ελλάδας: «Μετά την Ρουμανία τελείωσε η χαρά. Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος».

Για τις συνθήκες στη Βραζιλία: «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι καιρικές συνθήκες. Δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση. Καταλαβαίνουμε την κρισιμότητα των παιχνιδιών. Όλος ο κόσμος προσπαθεί για το καλύτερο. Και οι ντόπιοι. Ποτέ δεν είναι όλα τέλεια. Να είμαστε θετικοί».

Για τις συμβουλές που θα έδινε στους συμπαίκτες του:
«Όλα τα παιδιά δεν έχουν περάσει ρόδινα. Όλοι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες. Το μάθημα είναι να δουλεύουν, να μην επηρεάζονται. Να είναι προσηλωμένοι στο στόχο. Πρέπει να μην τα παρατάς ποτέ και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα. Μελετάμε την Κολομβία από χθες. Αλλά δεν θα πούμε τα θετικά και τα αρνητικά».

Newsroom ΔΟΛ