Καραγκούνης: Όποιος δεν μας σεβαστεί θα το πληρώσει

Καραγκούνης: Όποιος δεν μας σεβαστεί θα το πληρώσει

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για το στόχο της “γαλανόλευκης” στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας ενώ χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας το ματς της πρεμιέρας κόντρα στην Κολομβία.

Οι δηλώσεις του Καραγκούνη:

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας θα είναι το δεύτερο της καριέρας σου. Ποια είναι τα συναισθήματά του;

«Νιώθω έτοιμος. Αν έχεις ζήσει ξανά την εμπειρία του Μουντιάλ τότε γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα. Οι μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή δεν αλλάζουν πολύ. Θα παίξεις σίγουρα σε τρία ματς και πρέπει να μείνεις προσγειωμένος και συγκεντρωμένος γιατί τα λάθη δεν επιτρέπονται».

Μιλώντας ως αρχηγός της ομάδας, πόσο σημαντική είναι η προηγούμενη εμπειρία σου στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής;

«Έχοντας αυτή την εμπειρία μπορεί να αποδειχτεί σημαντική όμως, υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Το πως θα αισθάνεσαι την ημέρα του αγώνα, τι ώρα θα διεξαχθεί ο αγώνας και πολλά ακόμα. Πρέπει να έχει κάνει τη σωστή προετοιμασία για το ματς. Πρέπει να είσαι σε καλή φόρμα σωματικά και ψυχολογικά. Είναι μεγάλοι αγώνες σε ένα μεγάλο τουρνουά κι έτσι όλοι οι παράγοντες πρέπει να βρίσκονται σε σειρά».

Ποιος είναι ο στόχος της Ελλάδας στη Βραζιλία;

«Ο βασικός στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση, κάτι το οποίοι δεν το έχουμε πετύχει ποτέ. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό ματς για εμάς είναι αυτό της πρεμιέρας κόντρα στην Κολομβία. Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας κόντρα σε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα».

Παρά το γεγονός ότι δέκα χρόνια πριν στεφθήκατε πρωταθλητές Ευρώπης, η Ελλάδα δεν βρίσκεται συχνά ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου. Σας ενοχλεί αυτό;

«Όχι ιδιαίτερα. Πολλές φορές είναι καλό αυτό γιατί είτε σε σέβονται και σε υπολογίζουν είτε όχι η αλήθεια φαίνεται στο χορτάρι. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκεί έχουμε απαντήσει στην κριτική. Νομίζω πως όποιος δεν μας σέβεται θα το πληρώσει. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε αν παραμείνουμε ενωμένοι ως ομάδα. Μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Μίλησέ μας για το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα.

«Είμαστε μαζί πολλά χρόνια και λειτουργούμε σαν ένα ενιαίο σύνολο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Περνάμε πολύ καλά και στα ταξίδια που κάνουμε αλλά και στην προετοιμασία. Κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο. Απολαμβάνουμε την επιτυχία και ξεπερνάμε τις δυσκολίες σαν ένα. Ζούμε και αναπνέουμε σαν ομάδα και νιώθουμε έντονα συναισθήματα».

Τι έφερε ο Φερνάντο Σάντος στην ομάδα; Πρέπει να είναι δύσκολο να αντικαθιστάς έναν θρύλο όπως ο Ότο Ρεχάγκελ;

«Είναι προπονητής μας αρκετά χρόνια τώρα. Τον ξέρουμε και μας ξέρει κι έτσι δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Υπό τις οδηγίες του φτάσαμε στα προημιτελικά του EURO 2012 και αυτό ήταν ένα σπουδαίο επίτευγμα. Το να βρίσκεσαι δηλαδή ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τώρα βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έκτισε πάνω σε αυτά που δημιούργησε ο προηγούμενος προπονητής και με τη γνώση του για την ομάδα και τη γνώση μας για τη φιλοσοφία του πιστεύω πως θα προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Πηγή pamesports.gr