ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ: Αριστεροί και εφοπλιστές!

melissa1-90x90Αθήνα, Published on: Jun 11, 2014 @ 9:20

“Ποιός Τσίπρας…. Μαρινάκης!!!”. Με αυτόν τον τίτλο η ηλεκτρονική εφημερίδα Antinews.gr σχολιάζει ετεροχρονισμένα (λόγω ανασχηματισμού, όπως επισημαίνει) το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά και την νίκη του Συνδυασμού “Πειραιάς Νίκητής” των  Γιάννη Μώραλη,  Βαγγέλη Μαρινάκη και Πέτρου Κόκκαλη.

Η εφημερίδα θεωρεί την εκλογική μάχη του Πειραιά “Μητέρα όλων των μαχών” και την ήττα του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου ως γεγονός περισσότερο ιστορικό και από τη νίκη ενός αριστερού κόμματος σε εθνικές εκλογές. Τούτο διότι, κατά την εφημερίδα, “…Στον Πειραιά η διαπλοκή απέκτησε επίσημο πολιτικό φορέα. Απέκτησε πρόσωπο, ήρθε και επίσημα στην εξουσία”.

Ανεξάρτητα και πέραν από την εκτίμηση αυτή, εμείς θέλουμε να σημειώσουμε τούτο, που πέρασε απαρατήρητο από τους αναλυτές, τους σχολιαστές, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους -εκτός και εάν κάπου έχει γραφτεί κάτι σχετικό και διέλαθε της προσοχής μας-.

Τα εκλογικά ποσοστά του Πειραιά, του πρώτου γύρου και του δεύτερου και καθοριστικού, αποδεικνύνουν ότι ιστορικά για πρώτη φορά αριστεροί ψηφοφόροι (ΣΥΡΙΖΑίοι του συνδυασμού Δρίτσα) ψήφισαν μαζικά  και ανέδειξαν νικητές εφοπλιστές!..  Τους εφοπλιστές στήριξε (έστω και …διακριτικά) και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερή προοπτική για …την εξουσία!

Όχι βεβαίως ότι αυτό συνιστά κάποιο έγκλημα, αλλά για να ξέρουμε όταν μιλά για “αριστερά” η Κουμουνδούρου πως την εννοεί… Διότι μέχρι τα σήμερα η Αριστερά θεωρούσε τους Εφοπλιστές περίπου ως  …εχθρούς του λαού και ως κύριους εκφραστές του “επάρατου”  Καπιταλισμού…

Επί της ουσίας, οι εφοπλιστές αποτελούν την σημαντικότερη φλέβα εισροής εσόδων στην Ελλάδα και μαζί με το τουριστικό και το ομογενειακό συνάλλαγμα συνθέτουν το κονδύλι των λεγόμενων “άδηλων πόρων” που σε όλους τους Προϋπολογισμούς του Κράτους συνιστά τη μόνιμη πηγή εσόδων για τη χώρα…

Χώρια που ο Σαρωνικός έχει και τον Ολυμπιακό!