Μουντιάλ 2014: Αμόκ στη Βραζιλία για τη “στρογγυλή θεά”!

Μουντιάλ 2014: Αμόκ στη Βραζιλία για τη `στρογγυλή θεά`! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία για την ανάληψη του πολυέξοδου Μουντιάλ να αποτελούν… καθημερινό φαινόμενο τον τελευταίο μήνα, ωστόσο δεν έχουν επισκιάσει το γιορτινό κλίμα που όλο και… φουντώνει όσο πλησιάζει η έναρξη της διοργάνωσης!

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, οι πλανόδιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, πουλώντας εμφανίσεις των ομάδων, ενώ και πολλά μαγαζιά έχουν εξοπλιστεί με τα απαραίτητα σουβενίρ του Μουντιάλ: φανέλες, μπάλες ποδοσφαίρου και κύπελλα σε όλα τα μεγέθη, που είναι πιστά αντίγραφα του τροπαίου.

Κανείς δεν μπορεί να… γλιτώσει από αυτό το γιορτινό κλίμα! Μέσα στα σούπερ μάρκετ, κρέμονται σημαίες από τις οροφές, ενώ τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία έχουν γεμίσει με γλυκά, διακοσμημένα με τα χρώματα των εθνικών ομάδων και πολλά άλλα σχέδια που έχουν σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Φυσικά, η μόδα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη… Οι γυναίκες σχεδιάζουν στα νύχια τους τις σημαίες των χωρών, “στολίζουν” τους τετράποδους φίλους τους με τα χρώματα της Βραζιλίας και από την πλευρά τους οι άντρες κάνουν… τολμηρά κουρέματα για χάρη της “στρογγυλής θεάς”.

Πάρτε μια… γεύση, μέσα από τον φακό του Reuters!