Το Ελληνοαυστραλιανό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους δέχεται συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο!

Aνοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες από την Αυστραλία, αλλά και -για πρώτη φορά- από όλο τον κόσμο, να υποβάλλουν τις ταινίες τους

Οι συντελεστές του περσινού Φεστιβάλ

Οι συντελεστές του περσινού Φεστιβάλ

13 Jun 2014

Για 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης φιλοξενεί ταινίες μικρού μήκους και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες από την Αυστραλία, αλλά και -για πρώτη φορά- από όλο τον κόσμο, να υποβάλλουν τις ταινίες τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε 5 χρόνια πριν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Μελβούρνης, όπου προβλήθηκαν φιλμ τοπικής παραγωγής. Από τότε το Ελληνοαυστραλιανό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επεκτάθηκε σταδιακά σε άλλες Πολιτείες και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.
Δημιουργοί ελληνικής και κυπριακής καταγωγής θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν ταινίες και ντοκιμαντέρ τους, ενώ καλοδεχούμενα είναι και τα φιλμ διεθνών καλλιτεχνών με θέμα την Ελλάδα.

Οι καλύτερες ταινίες κάθε κατηγορίας πρόκειται να βραβευθούν από την κριτική επιτροπή της διοργάνωσης. Τον περασμένο χρόνο, ξεχώρισε το φιλμ ‘The Maker’ του Christopher Kezelos, το οποίο κέρδισε, μαζί με τον τίτλο της καλύτερης ταινίας, το χρηματικό βραβείο των $500 που διέθεσε η Ελληνική Κοινότητα.
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεκτά θα γίνουν φιλμ που δεν υπερβαίνουν τα 20 λεπτά σε διάρκεια, ενώ καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των συμμετοχών είναι η 31η Ιουλίου.

Για πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και την υποβολή συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.withoutabox.com/03film/03t_fin/03t_fin_fest_01over.php?festi… και για επικοινωνία με τους επιμελητές του φεστιβάλ δίνεται το email greekaustshortfilmfestival@gmail.com

ΠΗΓΗ:neoskosmos.com