Παραδόθηκε καταζητούμενο μέλος του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης

heroin_532_355-532x350Αθήνα
Παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Κυριακής ο αλβανικής καταγωγής υπήκοος που καταζητούνταν για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο ήρθε στο φως μετά την κατάσχεση άνω του ενός τόνου ηρωίνης σε συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο συλληφθείς θεωρείται υψηλόβαθμο μέλος του κυκλώματος, και φέρεται να είχε μία ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων (Τούρκους και Αλβανούς).

Παραδόθηκε στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος, στον Αλβανό υπήκοο είχε σταλεί μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου και είχε καταφέρει να διαφύγει.

Για την υπόθεση της ποσότητας ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ, έχουν συλληφθεί 11 άτομα.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, οι οποίοι θα απολογηθούν την Τρίτη και για πέντε Τούρκους υπηκόους που θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των Ελλήνων εμπλεκομένων βρίσκεται 40χρονος εφοπλιστής που φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, η πρώην σύζυγός του και ο ανήλικος γιος του.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ