Συμφωνία για τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων- Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Αθήνα

Σε συμφωνία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΕΞ Ευάγγεολος  Βενιζέλος αναφορικά με το θέμα των απολύσεων που είχε πυροδοτήσει “μίνι” κυβερνητική κρίση.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο τη διαφωνία Μητσοτάκη – Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα.

Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος του Ευ.Βενιζέλου είναι η πολιτική επανατοποθέτηση της κυβέρνηση έναντι της τρόικας σε μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη, αποφασίστηκε ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν άμεσα να είναι 600 με ένα “παράθυρο” και για περισσότερους εάν από την αξιολόγηση προκύψουν κενές θέσεις.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την επαναπρόσληψη 500, που αυξήθηκαν σε 600.
Να σημειωθεί ότι για όσο διάστημα διαρκούν οι διαδικασίες δεν απολύεται κανένας από τους υπαλλήλόυς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Βούλτεψη, αναφέρει:
«Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
»Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται -σύμφωνα με τη νομοθεσία- κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
»Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
»Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης και το κείμενο που εκδόθηκε για το θέμα της διαθεσιμότητας, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.