Κινέζος πρωθυπουργός: Θέλουμε τον Πειραιά πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο

Αθήνα
Την πρόθεση να «εργαστούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στην Μεσόγειο» εκφράζει ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ σε άρθρο του, εν όψει της επίσκεψής του στη χώρα την Πέμπτη.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο κινέζος πρωθυπουργός προσδιορίζει ως νέα πεδία πιθανών επενδύσεων τους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών, ενώ μιλάει για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών.

Παράλληλα, χαιρετίζει τα πλουσιότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό, που θα εξελιχθεί σε σημαντικό πεδίο ανάπτυξης της κινεζο-ελληνικής συνεργασίας.

Το άρθρο του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιανγκ, καταλήγει:
“Κίνα και Ελλάδα εκπροσωπούν τα λίκνα του Ανατολικού και του Δυτικού πολιτισμού. Τόσο η αλληλεπίδρασή μας κατά το παρελθόν όσο και η συνολική συνεργασία μας σήμερα μαρτυρούν τη μεγάλη ελκυστική δύναμη και την άπειρη ζωτικότητα διαφορετικών πολιτισμών. Μια βαθύτερη, συνεκτική, στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας θα συμβάλει περισσότερο στην ευημερία των δύο λαών και στην πρόοδο του κόσμου”.

Ο Λι Κετσιάνγκ θα βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ελλάδα για τριήμερη επίσκεψη. Ο κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μαζί θα επισκεφθούν την Κρήτη καθώς ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι στο Ηράκλειο.