Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλος θα συμπροεδρεύσει στην 39η Συνάντηση Υπουργών (Α.Κ.Ε.) – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μεταβεί στην Κένυα, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Ιουνίου, προκειμένου να συμπροεδρεύσει στη Συνάντηση Υπουργών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού (Α.Κ.Ε.) – Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσωπώντας την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε., Catherine Ashton.
Στη Συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν, από την πλευρά των χωρών Α.Κ.Ε, περισσότεροι από είκοσι Υπουργοί, ενώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος για την Αναπτυξιακή Βοήθεια, Andris Piebalgs, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (Ε.Υ.Ε.Δ.) καθώς και της αρμόδιας Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Συνεργασίας (DEVCO).
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Υφυπουργός θα συμμετάσχει σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης, η οποία συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θα παρουσιάσει την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Τέλος, κατά την παραμονή του στο Ναϊρόμπι, ο κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ”» και θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κένυας, κ. Μακάριο, ενώ θα έχει και συναντήσεις με τα μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας.