ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Γίναμε όλοι δηλωσίες…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κάποτε δήλωνες το αυθαίρετο για να το σώσεις! Πλήρωνες ένα πρόστιμο και …ξεμπέρδευες!

‘Ήταν το σλόγκαν του μακαρίτη του Τρίτση. Δεν τον έσωσε τον ίδιο από του να εκδιωχθεί από το κόμμα του! Ούτε τους Έλληνες απ΄ τα αυθαίρετα!

Σήμερα Τρίτση δεν διαθέτουμε. Είχαμε Θεοχάρη!  Εφάρμοσε πιο προχωρημένα πράγματα! Τα άλλαξε όλα! Κράτησε, μόνον το σλόγκαν! «Δήλωσε τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να τον σώσεις»…

Ούτε τον ίδιον έσωσε το σλόγκαν του από του να βρεθεί εκτός κυβέρνησης!…

Γενικώς, κανένα σλόγκαν δεν σώζει πλέον κανέναν πολιτικό. Πέρασε η εποχή των σλόγκαν! Η εποχή των πολιτικών …παραμένει!

Τώρα ζούμε την εποχή των καταιγίδων! Γίναμε ένα τροπικό κλίμα! Εκεί που σε ψήνει ο ήλιος, μαυρίζει ο ουρανός και ρίχνει καρεκλοπόδαρα!

Σήμερα ο κάθε Έλληνας που ξεμπέρδεψε με το αυθαίρετό του, καλείται να δηλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό για να τον σώσει από τις …αρπακτικές διαθέσεις της εφορίας!

Στις μέρες μας (και στη δημοκρατία μας)  η εφορία έπαψε να ζητάει! Σήμερα ΠΑΙΡΝΕΙ μόνη της αυτό που θέλει! Ενηλικιώθηκε κι΄αυτή!

Χρωστάς στο δημόσιο; Μπαίνει στον τραπεζικό σου λογαριασμό και αποσύρει ισόποσο ποσό συν τους τόκους! Και δίχως προειδοποίηση ή ενημέρωση έστω και εκ των υστέρων!..

Αν δηλώσεις (δηλαδή αν μαρτυρήσεις στο TAXIS) έναν λογαριασμό σου, τον καθιστάς υπό προϋποθέσεις απόρθητο από το «μακρύ χέρι της εφορίας» του κ. Μαυραγάνη!

Γίναμε, έτσι, όλοι δηλωσίες!

Όχι, αν δηλώσεις την …πενθερά σου δεν …σώζεσαι από την …μουρμούρα! Αυτήν κανένας δεν την …αποσύρει!

Παραμένει στα …αζήτητα!