Διχάζει ανακρίτριες – εισαγγελέα η Ζαρούλια: Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο – Ελεύθερος με όρους ο Μπαρμπαρούσης

Εισαγγελέας και ανακρίτριες διχάστηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το αν η Ελένη Ζαρούλια, που απολογήθηκε σήμερα με υπόμνημα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η σύζυγος του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατέθεσε ολιγοσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και επικαλέστηκε (όπως και ο Μιχάλης Αρβανίτης πριν μερικές μέρες) το δικαίωμα της σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης της Ελένης Ζαρούλια αλλά οι ανακρίτριες διαφώνησαν και έτσι τη διχογνωμία θα κληθεί να λύσει το δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως και ο Δημήτρης Κουκούτσης, η Ελένη Ζαρούλια, που χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της Χρυσής Αυγής καθώς έβγαινε από το Εφετείο, θα μπορεί να πηγαίνει μόνο στη Βουλή και πουθενά αλλού.
Προκλητικός κι… ελεύθερος ο Μπαρμπαρούσης
«Ήρθα να πω στην Κλάπα ότι είμαι καλό παιδί» είπε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσερχόμενος στο ανακριτικό γραφείο, περιπαίζοντας ανακριτές, εισαγγελέα, δημοσιογράφους και τη… νοημοσύνη μας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ακολούθησε την ίδια προκλητική τακτική και μέσα στο ανακριτικό γραφείο, όπου δήλωσε… αγράμματος. «Τελείωσα το Γυμνάσιο με 10 και δεν ήμουν ποτέ πολύ καλός στα γράμματα», φέρεται να είπε.

Ο Μπαρμπαρούσης αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000€ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κουκούτσης: Περιμένω την ώρα που θα σας δαγκώσω!

Προκλητικός εκτός από τους Ζαρούλια και Μπαρμπαρούση, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής και ο επίσης κατηγορούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, που δε δίστασε να εκτοξεύσει απειλές κατά πάντων!

“Είμαι πάρα πολύ περήφανος όταν έχω μπροστά μου την κρατική ασφάλεια και το τμήμα ασφαλείας των νοτίων προαστίων πίσω απ’ τ’ αυτοκίνητό μου. Ούτε ο Σαμαράς να ήμουν. Κυρίες και κύριοι σπέρνετε ανέμους, θα θερίσετε θύελλες”, είπε αρχικά.

Και το… παραλήρημα συνεχίστηκε: “Γνωρίζετε όλοι εδώ ότι ήμουν ο πιο ήπιος από την κοινοβουλευτική μας ομάδα και πολλοί έλεγαν ότι ο Δημητράκης είναι αρνί. Τον κάνατε λύκο. Και περιμένω την ώρα που θα δαγκώσω”.