Αγωνία στην Κορινθία: Κάηκαν σπίτια στο Γαλατάκι -Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν σε περιοχές της χώρας μόλις με τον πρώτο καύσωνα, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα, στην Λάρισα, τη Λαμία και την Κορινθία.

Το πιο σοβαρό μέτωπο είναι αυτό στο Γαλατάκι Κορινθίας, έξω από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, όπου το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι επεκτάθηκε από το απόγευμα εντός του οικισμού και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τρία σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες, το ένα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τα άλλα δύο έχουν μικρότερες ζημιές.

Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά οριοθετήθηκε από τις πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ωστόσο, η μάχη αναμένεται να κρατήσει όλη τη νύχτα, καθώς, χωρίς εναέρια μέσα η κατάσταση παραμένει δύσκολη, οι δυνατοί άνεμοι δυσχαιρένουν την κατάσβεση, ενώ στην περιοχή υπάρχει ιδιαίτερη βλάστηση και πάρα πολλά πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 76 άνδρες και 35 οχήματα, ενώ έχουν σπεύσει και πολλές υδροφόρες από γειτονικές περιοχές.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα

Νωρίτερα,αξιωματικός της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ο άνδρας δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο, αναμένεται να νοσηλευθεί το βράδυ.

Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Μάζι και Αγιόκαμπο

Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα βασικά πύρινα μέτωπα ήταν στο Μάζι Μαλεσίνας και στον Αγιόκαμπο Λάρισας, όπου, ωστόσο, οι φωτιές τέθηκαν υπό έλεγχο από την πυροσβεστική.

Η φωτιά στο Μάζι είχε ως αποτέλεσμα να καούν οι αυλές δύο σπιτιών και να απειληθούν και άλλες οικίες χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν περαιτέρω ζημιές ή τραυματισμοί.

Υπό έλεγχο τέθηκε και το μεγάλο μέτωπο στον Αγιόκαμπο Λάρισας όπου η μάχη με τις φλόγες κράτησε για αρκετές ώρες, καθώς, απειλούνταν αρκετά σπίτια.

Φωτογραφίες ΑΠΕ -ΜΠΕ Βαγγέλης Ψωμάς

Βίντεο korinthostv