Βράβευση Μεξικάνας Μαθήτριας που πρώτευσε στα …αρχαία Ελληνικά!

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΞΙΚΑΝΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2014, η βράβευση της Μεξικάνας μαθήτριας Ana Cristina Ramirez Dominguez στην βιβλιοθήκη «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ», του μέλους του ΟΔΕΓ, κου Γεωργίου Δολιανίτη, ο οποίος διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα.

Στην τελετή απομονής παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβυς του Μεξικού στην Ελλάδα, κος Tarcisio Navarrete Montes de Oca, η Διοικητική Ακόλουθος της Πρεσβείας του Μεξικού στην Ελλάδα, κα Rosa Maria Betancourt Moreno, ο Ακαδημαϊκός, κος Αντώνιος Κουνάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, κος Βασίλειος Φίλιας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, κος Βασίλειος Σηφακάκης και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Λόγω της ενασχόλησης του με το Ολυμπιακό Κίνημα και έχοντας την μεγαλύτερη συλλογή ολυμπιακών αντικειμένων, ο κος Δολιανίτης προσέφερε στην πρωτεύσασα μαθήτρια αντίγραφο του μεταλλείου του νικητή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και στην καθηγήτριά της, Sara Morales Flores, δόθηκε αντίγραφο του αναμνηστικού μεταλλείου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, κος Βασίλειος Φίλιας προσέφερε στην μαθήτρια την «Διονυσίου Θρακός Γραμματική Τέχνη : Εισαγωγή» και ο Γεν. Γραμματέας του Οργανισμού για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, κος Γεώργιος Παυλάκος αναμνηστικό δίπλωμα σε περγαμηνή για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Η φιλοξενία του κου Δολιανίτη περιλαμβάνει και την επίσκεψή τους στον τύμβο των Μαραθωνομάχων, στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο,στους Δελφούς, στην Ακρόπολη κ.λπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://www.odeg.gr/ta-nea-mas/220-deltion-typou-vravausis-ths-filoksenoumenis-mexikanas-mathitrias.html.