Η Ομογένεια δεν ξεχνά την Κύπρο – Μεγάλη εκδήλωση μνήμης στη Μελβούρνη

Πάνε 40 χρόνια από τότε που η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου εισέβαλε στο νησί της Αφροδίτης.
Για άλλη μία φορά, φέτος η ομογένεια της Αυστραλίας θα ενώσει τη φωνή της με τη φωνή όλων των όπου γης Ελλήνων και προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητα εθνικότητας, απαιτώντας να διορθωθεί μία από τις καταφανέστατες αδικίες και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου που έχουν διαπραχθεί στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.cyp

Οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις μνήμης στη Μελβούρνη, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (Σ.Ε.Κ.Α.), κορυφώνονται, ενώ, παράλληλα, η οργανωτική επιτροπή καλεί την ομογένεια να δώσει έντονο το παρών σ’ αυτές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο «Νέος Κόσμος» θα κυκλοφορήσει ειδική ένθετη έκδοση, στην οποία και θα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις εκδηλώσεις της Σ.Ε.Κ.Α., ενώ θα περιέχει και ιστορίες συμπαροίκων μας κυπριακής καταγωγής που βίωσαν τις μαύρες εκείνες μέρες του 1974 και κατέληξαν πρόσφυγες στην Αυστραλία.
Η έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης θα γίνει την Πέμπτη, 17 Ιουλίου, με ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Τούρκικο Προξενείο στη Μελβούρνη, όπου θα επιδοθεί Ψήφισμα για την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από τη μεγαλόνησο και τη λήξη της κατοχής.

Την Παρασκευή, 18 Ιουλίου θα λάβει χώρα η καθιερωμένη «Ανθρώπινη Αλυσίδα» έξω από την βουλή της Βικτώριας, ενώ στην συνέχεια και στο κτίριο της Κυπριακής Κοινότητας θα ακολουθήσει το «Δείπνο Λιτότητας».

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, 20 Ιουλίου, ημέρα που σηματοδοτεί και τη μαύρη επέτειο των 40 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, αλλά και τη 40χρονη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.
Μετά το μνημόσυνο πεσόντων στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία διαμαρτυρίας στην ελληνική «γωνιά» στο κέντρο της Μελβούρνης, η οποία και θα αρχίσει στις 1.00 το μεσημέρι.

Στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκπροσωπήσει φέτος ο κ. Παναγιώτης Αντωνίου, διευθυντής του Γραφείου του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com