Ομιλία Κ. Τσιάρα στο 11ο Διεθνές Συνέδριο για την πορεία της Γεωργίας προς την ΕΕ

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για την ανατολική Ευρώπη και τις χώρες που συμμετέχουν στην Ανατολική Γειτονία της ΕΕ παρουσίασε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για την ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας, που διεξάγεται στο Μπατούμι.
Ο κ. Τσιάρας τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή των συμπεφωνημένων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα τον Μάιο του 2015 και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Γεωργίας. Παράλληλα,  ο βουλευτής Καρδίτσας έδωσε έμφαση στις δημοκρατικές, οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει πιο γρήγορα τις σχέσεις της με την ΕΕ αλλά και να δημιουργήσει ένα ευνομούμενο περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανταπόκριση του κοινού, το οποίο ρωτούσε με επιμονή τον κ. Τσιάρα αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει προκειμένου να εξέλθει από την οικονομική κρίση. Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ,τόνισε πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εστίασε στο μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας, χωρίς να υπολογίσει το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα του ΟΟΣΑ που εφαρμόζει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με τέτοια ταχύτητα και τέτοια έκταση.
Τέλος, οι Γεωργιανοί τόνισαν πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα τους το γεγονός ότι η Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ υπεγράφη επί ελληνικής προεδρίας.
ΠΗΓΗ: ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ