Συνελήφθη ο πιο διάσημος «παράνομος μετανάστης» των ΗΠΑ

Ουάσινγκτον

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ακτιβιστής και μετανάστης χωρίς χαρτιά, Χοσέ Αντόνιο Βάργκας συνελήφθη από τις αμερικανικές Αρχές σε πόλη κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο 33χρονος Βάργκας γεννήθηκε στις Φιλιππίνες αλλά από την ηλικία των 12 ετών ζει στις ΗΠΑ   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ο 33χρονος Βάργκας γεννήθηκε στις Φιλιππίνες αλλά από την ηλικία των 12 ετών ζει στις ΗΠΑ (Φωτογραφία: Reuters )

Ο εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής των ΗΠΑ, Τζο Γκουτιέρες, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Βάργκας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η οργάνωση Define American που είχε ιδρύσει ο Βάργκας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο δημοσιογράφος παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Οι εκπρόσωποι της Define American, μεταξύ των οποίων και ο Βάργκας, είχαν πάει στην πόλη Μακάλεν του Τέξας για να συναντηθούν με μέλη άλλων ΜΚΟ με σκοπό «να δώσουν ανθρώπινο πρόσωπο στις ιστορίες των παιδιών και των οικογενειών που φεύγουν από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της κεντρικής Αμερικής» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο 33χρονος Βάργκας γεννήθηκε στις Φιλιππίνες αλλά από την ηλικία των 12 ετών ζει στις ΗΠΑ.

Εργαζόταν στην Washington Post και τιμήθηκε, μαζί με άλλους συναδέλφους του, με το βραβείο Πούλιτζερ για τα ρεπορτάζ τους που αφορούσαν τη σφαγή στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ το 2008.

Newsroom ΔΟΛ