Η 25χρονη Κατερίνα της αντιτρομοκρατικής που αναγνώρισε το Νίκο Μαζιώτη!

Εκτός από το Νίκο Μαζιώτη, το πρόσωπο της ημέρας είναι και η 25χρονη Κατερίνα, η αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής η οποία είναι εκείνη που αναγνώρισε τον τρομοκράτη και μάλιστα ακολουθούσε τα ίχνη του τις τελευταίες 20 ημέρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη αστυνομικός, η οποία δέχθηκε και τα συγχαρητήρια του ίδιου του πρωθυπουργού, ήταν εκείνη που αναγνώρισε χθες τον Μαζιώτη και ειδοποίησε τους συναδέλφους της ότι όντως είναι αυτός ο άνδρας με την περούκα και τα γυαλιά ηλίου που κινείτο στην  οδό Αθηνάς.

Τι προηγήθηκε όμως; Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που ο Μαζιώτης εμφανίστηκε στην οδό Αθηνάς η νεαρή αστυνομικός η οποία παρίστανε την ερωτευμένη με συνάδελφό της τον αναγνώρισε αμέσως. Το είπε στον συνάδελφό της και εκείνος την αμφισβήτησε. Τότε, εκείνη εξαγριωμένη του είπε: «Θα τον ακολουθήσουμε και παίρνω εγώ όλη την ευθύνη επάνω μου! Εισδοποίησε το Κέντρο!»

Η προιστορία της Κατερίνας με τον Μαζιώτη

Όλα ξεκίνησαν πριν από 20 ημέρες. Η αντιτρομοκρατική είχε την πληροφορία ότι ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορεί – συνήθως πεζός – σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια, η Δεξαμενή και ο Λυκαβηττός. Ήταν μεταμφιεσμένος με την γνωστή περούκα, τα γυαλιά ηλίου και μερικές φορές φορούσε και ψεύτικο Μουστάκι.

Τότε σήμανε συναγερμός στην αντιτρομοκρατική που έβγαλε στον δρόμο ομάδες που γυρνούσαν παντού σε όλες αυτές τις διαδρομές, είτε πεζοί, είτε σε μηχανάκια, είτε στα μεσα μαζικής μεταφοράς.

Την ίδια ώρα άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής εξέταζαν καρέ καρέ τις κινήσεις στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και στις κάμερες των Μέσων μεταφοράς.

Πριν από τρεις ημέρες φτάνει η πληροφορία ότι ο Μαζιώτης θα κινηθεί στις περιοχές Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Θησείο χωρίς να ξέρουν όμως τον λόγο

Πριν από 20 ημέρες στα Πατήσια, μια 25χρονη Κατερίνα της αντιτρομοκρατικής είναι σε “περιπολία” μαζί με συνάδελφό της. Και οι δυο κινούνται με μηχανάκι στην περιοχή. Ξαφνικά εντοπίζουν ένα άτομο το οποίο θεωρούν ύποπτο! Είναι η πρώτη τους επαφή με το Νίκο Μαζιώτη. Όμως, λόγω αμφιβολιών δεν στήνεται επιχείρηση. Η 25χρονη αξιωματικός που αναγνώρισε από το περπάτημα τον Μαζιώτη κοιτάζει προσεκτικά το υλικό από τις ληστείες τραπεζών που έχει διαπράξει ο τρομοκράτης και έτσι, πείθεται ότι είναι το ίδιο άτομο που είχε δει στα Πατήσια. Τον αναγνωρίζει από το περπάτημα.

Πριν από τρεις ημέρες φτάνει η πληροφορία ότι ο Μαζιώτης θα κινηθεί στις περιοχές Μοναστηράκι, Ακρόπολη, Θησείο χωρίς να ξέρουν όμως τον λόγο.

Οι κάμερες παίρνουν φωτιά. Τον βλέπουν να κατεβαίνει χθες στον σταθμό της Ομόνοιας. Εκτιμούν ότι είναι ο Μαζιώτης και δίνεται σήμα σε όποιον κινείται στην γύρω περιοχή.

Ακολουθούν τα βήματά του μέσω καμερών στην διαδρομή που ακολουθεί στην οδό Αθηνάς.

Η 25χρονη αξιωματικός που τον είχε δει την πρώτη φορά είναι σχεδόν έξω από το κατάστημα και παριστάνει την ερωτευμένη με συνάδελφό της και κάνουν βόλτες χεράκι – χεράκι πάνω κάτω στην Αθηνάς όπως χθες έγραψε το newsit.

Ενημερώνεται και η άμεση δράση. Η 25χρονη τον αναγνωρίζει την ώρα που περνάει μπροστά τους.

Ο Μαζιώτης μπαίνει στο μαγαζί ενώ την ίδια ώρα άνδρες της ΔΙΑΣ στήνονται έξω από το κατάστημα και περιμένουν.

Όλα τα άλλα είναι ιστορία…

Οι έρευνες για γιάφκες

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης και η ομάδα του ετοίμαζαν νέο χτύπημα σε οικονομικό στόχο στην Αθήνα. Και για τον λόγο αυτό εκείνος βρισκόταν στο κέντρο για να αγοράσει υλικό για την “επιχείρηση”.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, όπου ήδη γίνονται έρευνες, ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί πιστεύουν ότι θα βοηθήσει σημαντικά η συμβολή πολιτών, μετά τη δημοσίευση της πλαστής ταυτότητας με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης, που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος τρομοκράτης.
Με την ταυτότητα αυτή είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI, που χρησιμοποιούσε και εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι, γκαράζ ή άλλο χώρο-γιάφκα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, η οποία οτι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.
Έρευνες για γιάφκες γίνονται και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου.
ΠΗΓΗ:NewsIt.gr