Ο Υπουργός Οικονομικών πήγε στη λαϊκή της γειτονιάς του και δεν του έκοψαν απόδειξη!

Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ένα άνθρωπος χωρίς στεγανά. Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που δεν είναι ένας… απλός καθηγητής Πανεπιστημίου, αλλά υπουργός Οικονομικών, συνεχίζει να πηγαίνει στη λαϊκή της γειτονιάς του για να προμηθεύεται τα οπωροκηπευτικά της οικογένειας, δείχνει τον χαρακτήρα του.

Ως εδώ καλά και αξίζει ένα μπράβο που συνεχίζει να κρατάει ένα χαμηλό προφίλ. Το… πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, άρχισε πριν από δύο Σάββατα, όταν στην κλασική βόλτα που έκανε στη λαϊκή του Αμαρουσίου, διαπίστωσε πως οι αποδείξεις που κόβονται στους πάγκους είναι ελάχιστες.

Το ακόμα χειρότερο; Ακόμα και εκείνος, όταν αγόρασε τα είδη που επιθυμούσε, δεν έλαβε απόδειξη πληρωμής! Μάλιστα, επειδή δεν μπορούσε να το πιστέψει, αν δεν το έβλεπε με τα μάτια του, περπάτησε τη λαϊκή από την αρχή της μέχρι το τέλος της επιδιώκοντας να δει αν το γεγονός ήταν τυχαίο. Και, όμως, ήταν πολλοί οι «πάγκοι» που δεν έκοβαν αποδείξεις πληρωμής, όχι μόνο σε εκείνον, αλλά και σε άλλους καταναλωτές.

Ο κ. Χαρδούβελης, ίσως λόγω ιδιοσυγκρασίας, δεν το έκανε θέμα και δεν ζήτησε απόδειξη για να μην προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος εκείνη τη στιγμή στη λαϊκή.

Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο, η επίσκεψη του υπουργού στη λαϊκή αγορά και οι παραβάσεις των πωλητών έγιναν γνωστές με ένα SMS: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Ολοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», έγραφε το μήνυμα που έφυγε από κινητό τηλέφωνο προφανώς πωλητή στις λαϊκές αγορές και, κατά τις πληροφορίες του «Εθνους», αρχισυνδικαλιστή.

Το περιεχόμενό του πήγε σε πολλούς συναδέλφους του πωλητές, σημαίνοντας συναγερμό… Εκείνοι με τη σειρά τους το «ανακύκλωναν» ειδοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερους παραγωγούς και επαγγελματίες.
Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου. Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές. Εβρεξε… πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Η υπηρεσία Ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, λένε επίσης οι ίδιες πληροφορίες, ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό. Σήμερα διαθέτει μόλις 18 άτομα. Σε αυτήν προστίθενται άλλα 22 που προέρχονται από τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ αναμένονται μέχρι τον Σεπτέμβριο και άλλοι 20 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες. Συνεπώς η Διεύθυνση θα στελεχώνεται από 60 άτομα, αριθμός ικανός για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

Πηγή: iefimerida.gr