Φλέγεται η Μέση Ανατολή – Άγριο σφυροκόπημα της Γάζας – Επτά νεκροί τη νύχτα

Άγριο σφυροκόπημα δέχθηκε στη διάρκεια της νύχτας η Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ έπειτα εντολή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου πραγματοποιεί χερσαία επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν πάνω 8.000 στρατιώτες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά συνολικά νεκρούς.

Από την πλευρά της η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυριαρχεί στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιεί για σφοοδρές συνέπειες αυτής της «απερίσκεπτης πράξης».

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σκοπός της επιχείρησης είναι να καταστρέψει τα κρησφύγετα των τρομοκρατών και κυρίως τα τούνελ που χρησιμοποιεί η οργάνωση.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να ξεκινήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Στόχος των IDF είναι να εγκαθιδρύσουν μία πραγματικότητα στην οποία οι κάτοικοι του Ισραήλ μπορούν να ζουν με ασφάλεια χωρίς τη συνεχή και αδιάκριτη τρομοκρατία, και παράλληλα να επιφέρουν ένα σημαντικό πλήγμα στις υποδομές της Χαμάς».

Πάνω από 248 οι νεκροί σε 10 ημέρες

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων έφθασε σήμερα το πρωί τους 248, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επίθεση κατά την ενδέκατη ημέρα της επιχείρησής του με στόχο να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών με στόχο το ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ υποστήριξε πως η εισβολή του στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι περιορισμένης έκτασης –στόχος της θα είναι οι σήραγγες που σκάβουν ένοπλοι.

Χτύπημα με το πρώτο φως της μέρας

Εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κάτοικοι σε αρκετές περιοχές αυτής της πυκνοκατοικημένης λωρίδας, όπου ζουν 1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι, δήλωσαν πως είδαν μικρούς αριθμούς ισραηλινών αρμάτων μάχης να έχουν διασχίσει τα σύνορα από το Ισραήλ.

Χαμάς: Η χερσαία επίθεση θα έχει φοβερές συνέπειες

Η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει «φοβερές συνέπειες», προειδοποίησε η Χαμάς, δείχνοντας ότι δεν θα μει΄νει με σταυρωμένα τα χέρια.

Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας» την οποία διέταξε, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Χαμάς.

ΠΗΓΗ:Newpost.gr