Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο πρότεινε η κυβέρνηση για τη θέση του Ελληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο νέος Ελληνας Επίτροπος στην Κομισιόν. Οπως είχε διαφανεί, έπειτα από την επαφή του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη το Σάββατο, στην οποία την ενημέρωσε ότι δεν τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση, επελέγη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Οπως ανακοινώθηκε, η κυβέρνηση ενημέρωσε σχετικά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με επιστολή. «Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Ζήτημα άμεσων αλλαγών στην κυβέρνηση δεν υφίσταται δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα διατηρήσει τη θέση του υπουργού Αμυνας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο Θανάσης Πλεύρης.

O κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το «Βήμα» χαρακτήρισε τιμή για τον ίδιο τη θεη του επιτρόπου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, πάντως, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν προχώρησε σε καμία δήλωση και κανένα σχόλιο μετά την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν.

Με την ανακοίνωση του νέου επιτρόπου αρχίζει και η μάχη για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η χώρα μας στην Κομισιόν. Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ή το χαρτοφυλάκιο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις όπου περιλαμβάνονται μέσα τα κοινοτικά κονδύλια και το θέμα της ανεργίας, ή το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr