Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο εισαγγελέας

Nα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προτείνει ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Πλιώτας, ο οποίος αντικατέστησε τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και η εξάδελφή του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας), ως συμμέτοχοι.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Τα συγγενικά πρόσωπα βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως είναι γνωστό, στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Αντίθετα, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η απόφαση για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στο Υπουργοδικείο θα ληφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή:Νewpost.gr