Ραντεβού εκτός Ελλάδας, στο Παρίσι, με την τρόικα

Αθήνα

Στο Παρίσι, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, ο επόμενος έλεγχος σχετικά με την πορεία των προαπαιτουμένων από την τρόικα, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Στην γαλλική πρωτεύουσα -που αποτελεί την ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ- θα μεταβούν τις παραπάνω ημερομηνίες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπαστάυρου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχουν συναντήσεις με την τρόικα, προκειμένου να κλείσουν οι γενικές γραμμές ελέγχου.

Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έγινε δεκτό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην οικονομία και στην κοινή γνώμη αλλά και ότι το ξεκίνημα της αξιολόγησης στο εξωτερικό θα επιταχύνει την ολοκλήρωσή της.

Newsroom ΔΟΛ