Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βουλγαρία

Τρεις οι νεκροί από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα

Εικόνες βιβλικού κατακλυσμού προβάλλονται στις οθόνες των βουλγαρικών τηλεοπτικών καναλιών σήμερα, ύστερα από τις ακατάπαυστες ισχυρές βροχοπτώσεις το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.27B5CE714AE8825448DF50EF91E512D5

Στη βόρεια, δυτική και κεντρική Βουλγαρία «άνοιξαν οι ουρανοί», με συνέπεια ο όγκος του νερού να ανέλθει στα 50 έως και 200 διακόσια λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στη Βράτσα, στη Μοντάνα, στη Βίντιν και σε άλλες περιφέρειες του βορρά, όπως μεταδίδει σε ανταπόκρισή του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ύστερα από τον τραγικό χαμό γυναίκας 61 χρονών και του 39χρονου γιου της σε χείμαρρο στο χωριό Βρανίλοφτσι πριν από τρεις μέρες, σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός 20χρονος βοσκός που είχε χαθεί κοντά στο χωριό του, στην περιφέρεια Βράτσα.

Ως σοβαρότατες, για τα δεδομένα της Βουλγαρίας, χαρακτηρίζονται οι ζημιές από τις νέες πλημμύρες που κατέκλυσαν σπίτια, έπνιξαν γιδοπρόβατα και αγελάδες, κατέστρεψαν γέφυρες και δρόμους στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και στο δήμο Ροδόπης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότεροι από 30.000 συνδρομητές της εταιρίας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας QEZ, της δυτικής και της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, επειδή από τις πλημμύρες προκλήθηκαν καταστροφές στους αγωγούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Η καλή είδηση είναι, ότι σήμερα το μεσημέρι οι βροχές σταμάτησαν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Ωστόσο, το μέτωπο σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχίσει την επέλασή του από τα δυτικά μέχρι την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων, σε μία προειδοποίηση για πιθανές νέες πλημμύρες στην οποία αναφέρονται ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου της στάθμης των υδάτων του Στρυμόνα, του Νέστου, του Άρδα και του Έβρου, καθώς και ποταμών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος γίνεται αναφορά και στον άγνωστο, μέχρι πρόσφατα, στο ευρύ κοινό ποταμό Λεσκόφσκα κοντά στην πόλη Σβόγκσε, βόρεια της Σόφιας. Ο Λεσκόφσκα μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από μικρό ρυάκι, σε άγριο χείμαρρο που παρέσυρε στη ροή του νταλίκα μαζί με ένα ακόμη φορτηγό αυτοκίνητο, αφού εξαφάνισε πρώτα και το πάρκινγκ, όπου είχαν σταθμεύσει τα φορτηγά.