Το… ελληνικό καλοκαίρι των διασήμων – Από τους σταρ του ποδοσφαίρου στους σταρ του Χόλιγουντ


Το... ελληνικό καλοκαίρι των διασήμων – Από τους σταρ του ποδοσφαίρου στους σταρ του Χόλιγουντ

 

Η εκτόξευση του ενδιαφέροντος Ευρωπαίων, Αμερικανών και Ασιατών για τα θέλγητρα της χώρας μας έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο το κύμα των τουριστών που κατακλύζουν ήδη τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Αυτο το εντυπωσιακό… success story αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες καθώς πέραν όλων των άλλων το φετινό καλοκαίρι η χώρα μας έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους πλέον διάσημους σταρ του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές στις οθόνες τους, η… παρέλαση αστέρων της μπάλας όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο “special one” Ζοζέ Μουρίνιο, αλλά και κολοσσών του αμερικανικού μπάσκετ και του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπε Μπράιαντ, ο ελληνικός τουρισμός έχει βρει αναπάντεχους… διαφημιστές που δεν διστάζουν μάλιστα να ποστάρουν οι ίδιι στα social media φωτογραφίες τους από τις μαγευτικές τους διακοπές στα ελληνικά νησιά, διαφημίζοντας έτσι την πατρίδα μας στους εκατομμύρια follower τους!

Έτσι μέχρι τώρα είδαμε τον Κόμπε Μπράιαντ να βγάζει selfie από τον Παρθενώνα, το Ρονάλντο να ποστάρει φωτογραφία με τη Μύκονο στα πόδια του και τον Μουρίνιο να περπατάει στα στενά της Μυκόνου. Τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του τένις έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα για τις διακοπές τους και διατρανώνουν παντού ότι η Ελλάδα κερδίζει τις προτιμήσεις τους…

Την αρχή για φέτος έκανε ο Μουρίνιο, ο διάσημος Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι, δεν έμεινε στο σπίτι του να παρακολουθεί Μουντιάλ μανιωδώς, αλλά πήρε την οικογένεια και κατέφθασε στη Μύκονο. Έκανε θαλάσσια σπορ, βόλτες στα στενά της Χώρας και κολύμπησε στην πισίνα της υπερπολυτελούς βίλας που έμενε κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έκανε τη χάρη των παπαράτσι που καιροφυλακτούσαν για ένα πλάνο και μια φωτό, αφού όχι μόνο δεν πόζαρε, αλλά τους έδιωχνε όπου τους συναντούσε, όμως τελικά οι εικόνες δημοσιεύθηκαν και διανεμήθηκαν παγκοσμίως.

Ακολούθησε ένας ακόμα διάσημος Πορτογάλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που φαίνεται πως δεν κρατά κακία για το Euro 2004, που του πήραν οι Έλληνες μέσα από τα χέρια. Και μόλις βρήκε λίγες μέρες, έσπευσε στη Μύκονο. Ο Κριστιάνο κατά την παραμονή του στη Μύκονο έμεινε στη βίλα της Γιάννας Αγγελοπούλου στον Άγιο Λάζαρο, πήγε με το σκάφος του μέχρι την Πάρο και απόλαυσε το φαγητό του σε ένα από τα εστιατόρια του νησιού, χαλαρός, με καλή διάθεση και κόκκινο κρασί.

Ο ίδιος, αν και δεν το συνηθίζει να μοιράζεται προσωπικές στιγμές με το κοινό, ανέβασε μια ατμοσφαιρική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου φαίνεται να κάνει ποδοσφαιρικά κόλπα «χρησιμοποιοώντας» για μπάλα τον κατακόκκινο ήλιο του ηλιοβασιλέματος της Μυκόνου, κερδίζοντας χιλιάδες «Retweets».

Εκτός όμως από τον πιο διάσημο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, την Ελλάδα και τα νησιά της προτίμησε και ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες του NBA ο Κόμπε Μπράιαντ, φέρνοντας μαζί και την οικογένειά του. Μύκονος, Σπέτσες, αλλά και Αθήνα για τον Κόμπε, τη γυναίκα του και τα δυο τους κοριτσάκια, που χάρηκαν τον ήλιο και τη θάλασσα, όσο και την ελληνική κουζίνα, αλλά και τα μνημεία της ελληνικής πρωτεύουσας. Όπως τα εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο, έτσι και ο διάσημος αστέρας του NBA έβγαλε τη selfie του στον Παρθενώνα αλλά και στο Καλλιμάρμαρο, τιμώντας και την αθλητική του ιδιότητα.

Την ίδια φωτογραφία με τον Κόμπε Μπράιαντ στον Παρθενώνα είχε βγάλει και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου τένις, που είχε επισκεφθεί νωρίς τον Ιούνιο την Αθήνα με την αγαπημένη του.

Τέλος, ανάμεσα στους μεγάλους του παγκόσμιου αθλητισμού που δηλώνουν φαν της Ελλάδας και ειδικά της Αθήνας είναι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, που φέτος κάθισε στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, επισκέφθηκε την Αθήνα για τις διακοπές του, μόνο που δεν προτίμησε τα αξιοθέατα, αλλά την νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας: Φωτογραφήθηκε με τον Λευτέρη Πανταζή τον οποίο έρανε με πολλά-πολλά λουλούδια!

Σε κάθε περίπτωση οι αθλητές ήταν αυτοί που απλώς έκαναν την αρχή! Τώρα που σταδιακά αποσύρονται, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα χρονιά, τη σκυτάλη παίρνουν οι διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν αγαπημένος προορισμός για δεκάδες διάσημους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και δεν προβλέπεται η φετινή χρονιά να αποτελέσει εξαίρεση…

ΠΗΓΗ:news.gr.msn.com