ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο ο Σαμαράς με την εκλογή Προέδρου

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση όλες τις τελευταίες εξελίξεις και με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια» καθώς βρίσκεται σε αδιέξοδο και επαναφέροντας το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επιμένει ότι «τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν».

Επιπλέον, κάνει λόγο για «φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων» ενώ απαντά και για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την χρεοκοπία της Αργεντινής και σηκώνοντας το γάντι, υπογραμμίζει ότι «εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει, τόσο το νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» του Γκίκα Χαρδούβελη για το οποίο σημειώνει ότι «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» όσο και το πολυνομοσχέδιο «που δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του μνημονίου».

Η απάντηση της Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρύψουν το νούμερο των 150.000 λιγότερων ψήφων που έλαβαν στις ευρωεκλογές, γεγονός που πυροδότησε μπαράζ εσωκομματικών αμφισβητήσεων στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.

Προς το παρόν, τα μόνα νούμερα που δεν βγαίνουν είναι αυτά που παρουσιάζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Αργεντινή και να δικαιολογήσουν τις απόψεις του κ. Τσίπρα περί λατινοαμερικάνικων «εναλλακτικών δρόμων», για «έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», σύμφωνα με το «παράδειγμα της Αργεντινής».

Τώρα, όλοι γνωρίζουν πως όταν ο κ. Τσίπρας εκστόμισε την περίφημη φράση «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», το εννοούσε…».