Το ΤΙΤΑΝΙΑ διαψεύδει: Ο Κων. Μαλάμος δεν άφησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

 

Το μειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και όχι το πλειοψηφικό άφησε τελικά ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία «ΑΕΞΕ ΤΙΤΑΝΙΑ» κατά τη διαθήκη του εκλιπόντος αφήνεται μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο ίδρυμα «Χαμόγελο του Παιδιού» και μάλιστα με τον ρητό όρο μη αναμίξεως του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται όπως είχε γράψει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Espresso ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, πριν από δύο μήνες άφησε την τελευταία του πνοή και αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του ’80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών. Ωστόσο αυτό διαψεύστηκε από την εταιρεία «ΑΕΞΕ ΤΙΤΑΝΙΑ».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Δημοσίευμα εφημερίδος της 4ης Αυγούστου 2014 αναφορικά με την κληρονομιά Κωνσταντίνου Β. Μαλάμου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά τη διαθήκη του εκλιπόντος αφήνεται μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο ίδρυμα «Χαμόγελο του Παιδιού» και μάλιστα με τον ρητό όρο μη αναμίξεως του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η πλειοψηφία των μετοχών και η Διοίκηση της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Μαλάμου.

Το δημοσίευμα της “Espresso”

Αυτό κι ήταν δώρο για τα μικρά παιδιά που φιλοξενεί το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Στη διαθήκη του ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος αφήνει το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου Τιτάνια στον σύλλογο.

Τα οικονομικά προβλήματα για το “Χαμόγελο του παιδιού” τελείωσαν οριστικά και αμετάκλητη μετά την απίστευτη κληρονομιά που έλαβε ο σύλλογος. Όπως, αποκαλύπτει η εφημερίδα “Espresso” ο Κωνσταντίνος Μαλάμος ο οποίος απεβίωσε πριν από δυο μήνες κληροδότησε στους ανθρώπους του συλλόγου το ξενοδοχείο “Τιτάνια”.

Μοναδικός του όρος η εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου και τα έσοδα να καλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες των παιδιών.

Ο αείμνηστος επιχειρηματίας δεν είχε καταφέρει στη ζωή του να αποκτήσει παιδιά, καθώς αν και είχε παντρευτεί την Ντέπυ Χανδρή, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ.

Ο επιχειρηματίας συνέχισε τη ζωή του δουλεύοντας έως και την τελευταία στιγμή. Είχε αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του και δη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, επί της Πανεπιστημίου, κοντά στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην «Espresso» άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, «εργαζόταν ατελείωτες ώρες. Και πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση στο ξενοδοχείο, γεμάτος χαρά έλεγε ότι πλέον το “Τιτάνια” δημιουργεί τη δική του σελίδα στην ιστορία της φιλοξενίας».

Ομως, όσο και αν δούλευε, όσο και αν προσπαθούσε να γεμίζει τη ζωή του, πάντα του έλειπε η οικογένεια. Ηθελε να αποκτήσει τα δικά του παιδιά, αλλά ο Θεός ή οι συγκυρίες δεν έκαναν το όνειρό του πραγματικότητα.
Επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο «Τιτάνια» να περάσει στον σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλο και του γνωστοποίησε την επιθυμία του εκλιπόντα.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω. «Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί μας ο δικηγόρος του επιχειρηματία και μας ενημέρωσε για τη διαθήκη. Ωστόσο, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου τον Σεπτέμβριο. Για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Μαλάμος πριν από τον θάνατό του είχε ακούσει για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χαμόγελο του Παιδιού. Προβλήματα που απειλούσαν την εύρυθμη λειτουργία του.

Ετσι αποφάσισε με τον θάνατό του να δώσει οριστική λύση και να απαλλάξει τους υπευθύνους του συλλόγου από τον οικονομικό πονοκέφαλο. Ο 70χρονος στη διαθήκη του φέρεται να αφήνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του «Τιτάνια» στο Χαμόγελο του Παιδιού, με τον όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου και τα έσοδα να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.