Εκπληκτικές φωτογραφίες που διαφημίζουν την Ελλάδα μας στο εξωτερικό!

Δεν είναι μόνο τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά της παραλίας – Ολοι όσοι την επισκέπτονται δηλώνουν γοητευμένοι από τις εικόνες γύρω από τη θάλασσα….

O λόγος για το Ναυάγιο, όπως αποκαλείται, της Ζακύνθου. Μια παραλία που πήρε το όνομά της, από ένα πλοίο που ξεβράστηκε πριν από 30 περίπου χρόνια σε μια απομονωμένη παραλία και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Το πλοίο, ωστόσο, λόγω εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών και χαλασμένης μηχανής, βρέθηκε εκτός πορείας και σύντομα έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

Μέχρι τότε, η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Σήμερα, το ναυάγιο έχει προσαράξει στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο δια θαλάσσης και ελικοπτέρου καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού. Χάρις στο δύσβατο της περιοχής, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου μάγεψε και τους συντάκτες της εφημερίδας «Huffington Post», που δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν ως την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, «πράγμα που την κάνει βασικά την “Ομορφότερη Παραλία του Κόσμου», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται βέβαια πως έχουμε δει λίστες με τις «ωραιότερες παραλίες του κόσμου», ή τις «πιο ελκυστικές» ή ακόμα τις «πιο εξωτικές… ”Όμως, όλες οι αντιρρήσεις παρακάμπτονται, αν δει κανείς τις φωτογραφίες από το Ναυάγιο” αναφέρουν οι συντάκτες…

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ