Ο Δημ. Αβραμόπουλος στο “Σαλαμίς”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ επισκέφθηκε χθες την φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί το πλήρωμα για την επιτυχή επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και ξένων υπηκόων από την Τρίπολη της Λιβύης.

 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε,  ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:GetAttachment.aspx

 

«Βρίσκομαι εδώ για να σας δώσω τα εύσημα της Πολιτείας και την ευγνωμοσύνη μας γιατί αποδείξατε με αυτή την επιχείρηση, που ευτυχώς έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα, το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και συνολικά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο στη χώρα και η Ελλάδα παραμένει ενεργός στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, έχοντας ως ισχυρό μέσο και εργαλείο στα χέρια της το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, το οποίο πέραν του αντικειμενικού του σκοπού, που είναι η προάσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί σε κάθε τι που συμβάλλει στη σταθερότητα, στην ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή η οποία, όπως γνωρίζετε, διανύει μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας…


…Με άριστο σχεδιασμό, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και με απαράμιλλο φρόνημα, ανταποκριθήκατε σε αυτή την αποστολή και τη φέρατε αισίως εις πέρας. Και εδώ ακριβώς θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά σε κάτι που δεν πρέπει να ξεφεύγει από την προσοχή μας: ότι όλα αυτά που διαθέτουμε δεν θα είχαν καμία αξία αν δεν υπήρχε η ψυχή, το φρόνημα των στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα δεν παίρνετε μόνο τα εύσημα και την αναγνώριση της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και των χωρών, πολίτες των οποίων βρίσκονταν ανάμεσα στους 186, που εκφράζουν δημόσια και επίσημα την ευγνωμοσύνη τους στην Ελλάδα.

Όλοι εμείς, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης κοντά σας, με τη σκέψη και την ευχή να γυρίσετε πίσω ασφαλείς. Γιατί πίσω από εσάς βρίσκεται βεβαίως η μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά πάνω από όλα για τον καθένα και την κάθε μία από εσάς είναι η οικογένειά σας, οι γονείς σας, τα αδέρφια σας, οι συγγενείς σας, οι φίλοι σας, που ναι μεν ήσαν εκεί στέλνοντάς σας μηνύματα αγάπης, κάνοντας την προσευχή τους, αλλά που βαθιά μέσα τους είχαν και την αγωνία για κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκύψει.

Θέλω να σας παρακαλέσω εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας να μεταφέρετε και στις οικογένειές σας, τις ευχαριστίες μας και την αναγνώριση της δικής τους συμβολής στο να κρατάτε εσείς ψηλά το φρόνημά σας.

Αυτά είναι, τα στοιχεία που συνέθεσαν αυτή την αποστολή: ο δικός σας επαγγελματισμός, το θάρρος, το αξιόμαχό σας, οι αρχές και οι αξίες που σας συνοδεύουν κατά τη διάρκεια όλης της σταδιοδρομίας σας στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό…

…Θέλω να σας ευχαριστήσω, να σας ευχηθώ να είναι ο δρόμος σας πάντοτε ασφαλής, να αναλαμβάνετε αποστολές και να τις φέρνετε εις πέρας, να νιώθετε την υπερηφάνεια που συνοδεύει την επιτυχία μίας τέτοιας αποστολής αλλά και την αναγνώριση, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας, που αυτούς τους δύσκολους καιρούς παίρνει από την μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων μηνύματα θάρρους, αυταπάρνησης και αφοσίωσης στο καθήκον.


Εύχομαι καλή τύχη στο δρόμο σας και να νιώθετε ότι όλοι είμαστε υπερήφανοι γιατί υπάρχετε και θέλουμε να κρατήσετε ψηλά το φρόνημά σας, την αξιοσύνη σας και την προσήλωση στη σημαία μας που κυματίζει υπερήφανα και με κύρος σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι πάντοτε να είναι ασφαλείς οι επιχειρήσεις και οι αποστολές που αναλαμβάνετε, γιατί πίσω σας υπάρχει η Πατρίδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι οικογένειές σας».