Εισαγγελέας: Ο Πιστόριους είπε ασύστολα ψέμματα

Την καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους προωθεί με κάθε μέσο  η πολιτική αγωγή, ενώ η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιονίκη φαίνεται να καταρρέει.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Πιστόριους “ψεύτη” ενώ ο δικαστικός λειτουργός, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, έκανε λόγο για “ασύστολα ψεύδη”. “Ήταν ένα στυγερό έγκλημα και όχι ατύχημα” δήλωσε ο δικαστικός λειτουργός για το θάνατο της Στέενκαμπ.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νιλ ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του κατά του Νοτιοαφρικανού. Ο Πιστόριους ισχυρίστηκε πως αιφνιδιάστηκε και νόμισε ότι η σύντροφός του ήταν διαρρήκτης, αποδίδοντας το περιστατικό σε τραγικό δυστύχημα, ενώ οι κατήγοροι κάνουν λόγο για έγκλημα πάθους στο οποίο ο δράστης είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

“Δεν μπορεί να υποστηρίζει πως πυροβόλησε κατά λάθος ή, ότι φοβήθηκε. Το δικαστήριο δεν πρέπει να δυσκολευτεί στην απόρριψη όλων των ισχυρισμών του Πιστόριους, γιατί στερούνται αλήθειας. Είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Αν ο Πιστόριους καταδικαστεί σε φόνο εκ προμελέτης θα είναι αντιμέτωπος με τουλάχιστον 25 χρόνια φυλακής.

Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας έδωσαν το παρόν, τόσο ο πατέρας του κατηγορούμενου, Χένκε Πιστόριους, αλλά και ο πατέρας της εκλιπούσης, Μπάρι Στέενκαμπ.