Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αθήνα – Όλες οι εκδηλώσεις

Όσοι έχετε ξεμείνει στην Αθήνα και δεν απολαμβάνεται τις διακοπές σας, μπορείτε να απολαύσετε την Πανσέληνο στα ομορφότερα μέρη της πόλης.

Άλλωστε, υπάρχουν αρκετές προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία της πόλης.

Μουσείο της Ακρόπολης
Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, με κλασικά μουσικά κομμάτια από όπερες, κινηματογραφική μουσική και ελληνικές γνωστές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής
Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του στις 9:30 μ.μ.

Την μπάντα θα διευθύνει ο Υποσμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Θωρηκτό Αβέρωφ
Ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός, ο Βασίλης Λέκκας και οι δύο νέοι ερμηνευτές η Σαβέρια Μαργιολά και ο Χρήστος Μακρής θα συνοδεύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο και στα τραγούδια και τις συνθέσεις θα πρωταγωνιστήσουν η θάλασσα και η σελήνη. Με μία συναυλία με θέμα «Σε μια θάλασσα με φεγγάρια στο βυθό» θα υποδεχθεί το πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό Γ. Αβέρωφ την αυγουστιάτικη πανσέληνο, στις 21:30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μας καλεί να την ακολουθήσουμε σε μια μουσική διαδρομή από τον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και το θέατρο. «Η παράσταση αρχίζει», όπως λέει και ο τίτλος αυτού του μουσικού προγράμματος, στις 21:00 το βράδυ της 10ης Αυγούστου και αυτή τη φορά η μουσικός και συνθέτης θα συναντήσει το κοινό της στην Ελευσίνα.

Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου

Στον χώρο εκτός της πρίφραξης του Ιερού του Ποσειδώνος νότια από το τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής «»ΘΟΡΙΚΟΣ»”, μουσική παράσταση με τίτλο «»Εκείνων τη Μουσική»” με δύο ηθοποιούς, τη Μαρίνα Καλογήρου και το Δημήτρη Παπανικολάου, μαζί με τη λυρική τραγουδίστρια Βασιλική Καραγιάννη που θα ερμηνεύσουν, συνοδεία της ορχήστρας μουσικής δωματίου, αποτελούμενης από οκτώ μουσικούς, πρωτότυπες συνθέσεις του Θεόδωρου Λεμπέση, εμπνευσμένες από κείμενα κορυφαίων λογοτεχνών, Ελλήνων (Σοφοκλής,Ευριπίδης ) και ξένων (Shakespeare, Lorca, Baricco, Williams, Chekhov).

 

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αναβολής των εκδηλώσεων είναι ανοιχτό, αφού οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να σταματήσουν να εργάζονται αμισθί εκτός ωραρίου.