Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν τη Χίλαρι Κλίντον

Την αποκάλυψη ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, έκαναν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Την πληροφορία μετέδωσαν η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR, βάσει εγγράφων τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

Τα δημοσιεύματα δεν διευκρινίζουν τι αφορούσε η συνομιλία η οποία υποτίθεται πως υπεκλάπη, αλλά επικαλούνται μια ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος ενώ εκείνη επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Όμως η κατασκοπεία σε βάρος Αμερικανών αξιωματούχων και πολιτικών δεν αφορούσε «μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως σημειώνουν και τα τρία ΜΜΕ, καθώς η BND είχε επίσης λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση να «κατασκοπεύει έναν εταίρο της Γερμανίας στο NATO».

Οι αποκαλύψεις της περασμένης χρονιάς περί της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προκάλεσε σοκ στη Γερμανία και αποτέλεσε ένα πλήγμα για τη διμερή σχέση, που παραδοσιακά είναι ιδιαίτερα στενή τις τελευταίες δεκαετίες.

ΠΗΓΗ:News.gr