Συγχαρητήρια Σαμαρά για το ασημένιο της Στεφανίδου

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Ελληνίδα αθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Ο Πρωθυπουργός στο τηλεγράφημά του αναφέρει:

«Συγχαρητήρια για τη σπουδαία σας επιτυχία. Για μια ακόμη φορά σηκώσατε την Ελλάδα ψηλά και δώσατε σε όλους τους Έλληνες και σε μένα προσωπικά, μεγάλη χαρά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις, που τόσο τις χρειάζεται η Πατρίδα μας και ο Ελληνικός αθλητισμός».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, στην οποία και αναφέρεται:

«Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει θερμά την αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη για τη δεύτερη ευρωπαϊκή νίκη στο άλμα επί κοντώ που κατέκτησε στη Ζυρίχη και της εύχεται καλή συνέχεια και καλή δύναμη στη μεγάλη της προσπάθεια για μελλοντικές επιτυχίες.

Συγχαίρει επίσης και όλους τους υπόλοιπους αθλητές της ελληνικής αποστολής για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός».

Η Στεφανίδη

Μεγάλη επιτυχία του ελληνικού στίβου και της Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ζυρίχης.

Η 24χρονη πρωταθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, περνώντας με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4 μέτρα και 60 εκατοστά, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τη Ρωσίδα, Αντζέλικα Σοντόροβα που πέρασε με την τελευταία προσπάθεια τα 4.65 και κατέλαβε την πρώτη θέση. Τρίτη ήταν η Ρωσίδα Αντζελίνα Ζουκ Κρασνόβα, με την ίδια επίδοση αλλά περισσότερες προσπάθειες από τη Στεφανίδη (4.60).

Αυτό ήταν το 20ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο ίδιο αγώνισμα, την 7η θέση κατέλαβε η Νικόλ Κυριακοπούλου με 4.35μ.