Ξεχειλίζει η οργή στο Μιζούρι – Στους δρόμους διαδηλωτές παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας – Με κροτίδες καπνού και πυροβολισμούς τους διέλυσε η αστυνομία

Κροτίδες καπνού εκτόξευσαν οι αστυνομικοί του Φέργκιουσον στο Μισούρι τα ξημερώματα προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που παρέμειναν στους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, που επιβλήθηκε χθες.

Οι αστυνομικοί, που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές να εκκενώσουν τον δρόμο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
https://www.youtube.com/watch?v=M52bab5ieHo

Το Σάββατο, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέι Νίξον υπέγραψε διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τον θάνατο του νεαρού Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τα πυρά ενός αστυνομικού.

Ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη.

Χθες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην περιοχή που βρέθηκε ο νεαρός λίγο πριν πέσει νεκρός. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία ο 18χρονος επιχείρησε να κλέψει πούρα και διαπληκτίστηκε με τον υπάλληλο. Το βίντεο εξόργισε ακόμη περισσότερο εκείνους που θεωρούν πως το περιστατικό αφορά τη ρατσιστική βία.

Με μεγάλη καθυστέρηση η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού, που πυροβόλησε και σκότωσε το νεαρό. Πρόκειται για τον 28χρονο Ντάρεν Γουίλσον.
ΠΗΓΗ:Newsit.gr