Κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού στο Λουχάνσκ – στα σύνορα το ρωσικό κονβόι

Κίεβο
Οι φιλορώσοι ένοπλοι στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν ένα Mig 29, σύμφωνα με το Κίεβο, καθώς η πόλη βρίσκεται περικυκλωμένη από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.Την ίδια ώρα, τα ρωσικά λεωφορεία παραμένουν στα σύνορα καθώς, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην επιθεώρηση του φορτίου αλλά μένει ανοικτό το ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης.

Το πρωί της Κυριακής, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανέφερε ότι οι φιλορώσοι κατέρριψαν ένα Mig 29 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα εκτόξευσης και εντοπίστηκε σώος λίγο αργότερα.

Εν αναμονή το ρωσικό κονβόι

Παράλληλα, το ρωσικό Ria Novosti ανέφερε ότι το πρωί της Κυριακής οι πρώτες 16 από τις περίπου 300 νταλίκες του κονβόι που είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα άρχισαν να κινούνται προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Τα φορτηγά είχαν σταματήσει στο Κάμενσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΙCRC) Βικτόρια Ζοτίκοβα είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονταν στο σημείο που είχαν σταματήσει τα φορτηγά, χωρίς ακόμη να είχαν ξεκινήσει την επιθεώρηση του φορτίου τους.

Newsroom ΔΟΛ