Ληστεία με όμηρο και άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο-Για ληστεία με πρωτοφανή οργάνωση μιλά η ΕΛ.ΑΣ.


Ληστεία με όμηρο και άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας σημειώθηκε το μεσημέρι σε τράπεζα στο Δίστομο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρία άτομα με βαρύτατο οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας, αποσπώντας χρηματικό ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ, ενώ κρατούν όμηρο έναν υπάλληλο της τράπεζας σε άγνωστη τοποθεσία.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες βρέθηκε καμένο ολοσχερώς σε περιοχή κοντά στην τράπεζα, καθώς οι δράστες το εγκατέλειψαν για να καλύψουν τα ίχνη τους, παίρνοντας μαζί τους και τον όμηρο που κρατούν. Εκτιμάται ότι κινούνται με δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσω θαλάσσης, με φουσκωτό σκάφος.

Αυτήν την ώρα στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από αστυνομικές δυνάμεις, που αναζητούν τους δράστες.

Τη ληστεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιήσει άτομα που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και γι’ αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες και ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Skai.gr

ΔΙΑΦΥΓΗ

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο όπου έκαψαν το σκάφος διαφυγής.

Στη συνέχεια μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Στην αστυνομία κάνουν λόγο για ληστεία με πρωτοφανή οργάνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες “χτύπησαν” στο Δίστομο ώστε να φύγουν για Πελοπόννησο για να μην προλάβει η αστυνομία να στήσει μπλόκα στην απέναντι πλευρά.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.

Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit

Oπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit οι ληστές ήταν πολύ άγριοι και φώναζαν και έβριζαν διαρκως. Την ώρα που εισέβαλλαν στην τράπεζα ήταν μέσα περίπου 10 άτομα, πελάτες και υπάλληλοι του οποίους οι ληστές υποχρέωσαν να ξαπλώσουν μπρούμητα στο πάτωμα.

Τους φώναξαν να πετάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους και τα πορτοφόλια τους ενώ η διευθύντρια της τράπεζας φώναζε διαρκώς “μην πειράξετε τους ανθρώπους”.

Αφού πήραν τα χρήματα γύρισαν προν τον ταμία και του φώναξαν “προχώρα, εσύ θα έρθεις μαζί μας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ