Έτσι περνούν οι ευρωπαίοι τζιχαντιστές τα σύνορα προς τη Συρία (φωτό)

Τουλάχιστον 20 ευρωπαίοι περνούν καθημερινά τα σύνορα από την Τουρκία προς τη Συρία. Πως φτάνουν από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στους πυρήνες των τζιχαντιστών.

Είναι γνωστή ως “πύλη προς τη τζιχάντ”. Ένα μεγάλο πέρασμα, στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας είναι η πύλη που οδηγεί χιλιάδες ευρωπαίους από την καρδιά της Ευρώπης, στον πόλεμο των ακραίων ισλαμιστών εναντίων των “άπιστων”.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, πρόκειται για μία “εύκολη” επιχείρηση. Όταν κάποιος φτάσει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα, τότε μπορεί με περίπου 10 δολάρια να εξαγοράσει ακόμη και τη σιωπή των στρατιωτών που φυλούν τα σύνορα!

Ένα από τα περάσματα στη Συρία - φωτό Daily Mail
Ένα από τα περάσματα στη Συρία – φωτό Daily Mail

 

Ένα από τα περάσματα στη Συρία - φωτό Daily Mail
Ένα από τα περάσματα στη Συρία – φωτό Daily Mail

Μπορεί οι ευρωπαίοι που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών να είναι μερικές χιλιάδες, οι μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών θεωρούν ότι πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και μάχονται ήδη στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, την ίδια διαδρομή ακολουθούν και οι ευρωπαίοι που εκπαιδεύτηκαν στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών, και επιστρέφουν στην Ευρώπη, όντας ποτισμένοι με μίσος και έτοιμοι να σπείρουν τον τρόμο στη Δύση.

Εδώ μπορεί να βρει κανείς ότι χρειάζεται. Από φόρμες παραλλαγής μέχρι... όπλα - φωτό Daily Mail
Εδώ μπορεί να βρει κανείς ότι χρειάζεται. Από φόρμες παραλλαγής μέχρι… όπλα – φωτό Daily Mail

 

Το στρατιωτικό περίπολο κάνει τα... στραβά μάτια - φωτό Daily Mail
Το στρατιωτικό περίπολο κάνει τα… στραβά μάτια – φωτό Daily Mail

Αφού βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην τουρκική πόλη Reyhanli, στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, οι ενδιαφερόμενοι βρίσκουν κατάλυμα στα τοπικά ξενοδοχεία, και εξοπλίζονται κατάλληλα. Ρούχα παραλλαγής, σε βιτρίνες, και οπλισμός, η αγοραπωλησία γίνεται κάτω από τη μύτη των Αρχών, είναι η καθημερινότητα στην πόλη Reyhanli.

Ένα από τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές - φωτό Daily Mail
Ένα από τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές – φωτό Daily Mail

Μετά από μία διανυκτέρευση σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έρχονται σε επαφή μέσω τηλεφώνου ή email με τον “σύνδεσμο”. Μέσα σε 48 ώρες έχουν έρθει σε επαφή, και ο “σύνδεσμος”-οδηγός, οδηγεί τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, σε ομάδες των 20 ατόμων, στα σύνορα.
Με ποσό που δεν ξεπερνάει τα 10 δολάρια “το κεφάλι”, οι στρατιώτες είναι πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια, και το πέρασμα στη γή της τζιχάντ είναι γεγονός.