Βραβεία Emmy: Breaking Bad και Modern Family οι μεγάλοι νικητές

Σε μία λαμπερή βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Ρόμπιν Ουίλιαμς, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο Λος Άντζελες τα Emmy Awards. Η αυτοκτονία του 63χρονου ηθοποιού πριν από δύο εβδομάδες συγκλόνισε και προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον κόσμο. «Ήταν το πιο λαμπρό αστέρι του γαλαξία της κωμωδίας», δήλωσε ο συνάδελφος και καλό του φίλος του, Μπίλι Κρίσταλ.

Μεγάλοι νικητές της τελετής απονομής των τηλεοπτικών βραβείων ήταν οι σειρές «Breaking Bad» και «Modern Family», που αναδείχθηκαν οι καλύτερες στην κατηγορία τους για το 2014.

Η πρώτη απέσπασε το βραβείο Emmy καλύτερης δραματικής σειράς για δεύτερη συνεχή φορά. Η σειρά που ολοκληρώθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, κέρδισε ήδη το βραβείο καλύτερου ηθοποιού (Μπράιαν Κράνστον) και Β΄ανδρικού και γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για τον Ααρον Πολ και την Αννα Γκαν, αντίστοιχα.

Η δεύτερη προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC και κέρδισε το Emmy καλύτερης κωμικής σειράς για πέμπτη συνεχή φορά, ενώ κέρδισε επίσης τα βραβεία Β΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για τον Τάι Μπάρελ και το βραβείο σκηνοθεσίας για τον Γκάιλ Μανκούζο.

Από τα highlights της βραδιάς ήταν η στιγμή του παθιασμένου φιλιού του βαρόνο των ναρκωτικών στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ! Ο Μπράιαν Κράνστον ή αλλιώς Γουόλτερ Γουάιτ, ο ευφυής χημικός της δραματικής σειράς «Breaking Bad» τόλμησε να συγχαρεί τη συνάδελφό του, Τζούλια Λούις Ντρέιφους, την αντιπρόεδρο της σειράς «Veep».

H Ντρέιφους ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει, για τρίτη συνεχή φορά το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία, όταν ο Κράνστον την άρπαξε επί σκηνής, φιλώντας την με πάθος για αρκετά δευτερόλεπτα.

Μια ακόμη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η Τζουλιάνα Μαργκούλις απέσπασε τη διάκριση της καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στη δραματική σειρά «The Good Wife», η οποία ξεκίνησε το 2009 και συνεχίζει να προβάλλεται από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Η ηθοποιός υποδύεται την Αλίσια Φλόρικ, μια περιφρονημένη γυναίκα που αρχίζει εκ νέου να σταδιοδρομεί με μεγάλη επιτυχία ως δικηγόρος, ενώ ο εισαγγελέας σύζυγός της παραιτείται καθώς το όνομά του εμπλέκεται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο και διαφθοράς.

Ο Μπράιαν Κράνστον κέρδισε για τέταρτη πλέον φορά το βραβείο Emmy καλύτερου ηθοποιού, για την ερμηνεία του στη αμερικανική δραματική σειρά «Breaking Bad», όπου ερμήνευσε το «ρόλο της ζωής του». Υποδύθηκε επί πέντε χρόνια έναν πρώην καθηγητή Χημείας που διαγιγνώσκεται με καρκίνο και που αλλάζει εντελώς στάση ζωής αποφασίζοντας να παρασκευάσει μεθαμφεταμίνη προκειμένου να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειας του.

Πηγή:News.gr