Γίνεται 127 ετών και σπάει όλα τα ρεκόρ

Ο άνθρωπος που εχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια θα γίνει μια γυναίκα από το Μεξικό η οποία αύριο κλείνει 127 χρόνια ζωής.

Η λάτρης της σοκολάτας Leandra Becerra Lumbreras γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1887. Ήταν 27 ετων όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, 66 ετών και συνταξιούχος όταν ενθρονίστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ και 82 ετών όταν ο πρώτος άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, στα μυστικά της μακροζωίας της περιλαμβάνται το καλό φαγητό, οι σοκολάτες και ο πολύς ύπνος.

Τα πέντε παιδιά που απέκτησε η πρώην μοδίστρα από την πόλη Ζαποπάν στο Δυτικό Μεξικό έχουν πεθάνει, όπως και αρκετά από τα 20 εγγόνια της. Έχει επίσης 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα.

Μία από τις εγγονές της είπε στην εφημερίδα El Horizonte ότι παρότι τώρα είναι κουφή και υποφέρει από καταρράκτη, έχει φοβερή διαύγεια και ακόμα διασκεδάζει την οικογένεια της με ιστορίες που θα συνήθως τις διαβάζει κανείς σε βιβλία ιστορίας. Συχνά μιλά και για τους τρεις μεγάλους έρωτες της ζωής.

Μια άλλη εγγονή της αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι αρκετές φορές κοιμάται συνεχόμενα επί τρεις ημέρες, της αρέσει να τρώει, να μιλάει και τραγουδάει νανουρίσματα. Οι γονείς της εξάλλου ήταν τραγουδιστές και της αρέσει να τραγουδά όσα τραγούδια της είχαν μάθει στα εγγόνια και δισέγγονά της.

“Είχε πάντα ένα καλά δόντια, ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με διαβήτη ή υπέρταση, οπότε μπορεί να τρώει όσες σοκολάτες και γλυκά θέλει, όπως της αρέσει.” λέει η εγγονή της.

Η Leandra Becerra Lumbreras έχει πει ήδη στην οικογένειά της ότι επιθυμεί στο πάρτυ γενεθλίων της την Κυριακή το μενού να έχει… τορτίγιας.

Η υπέργηρη γυναίκα είναι 12 χρόνια μεγαλύτερα από τον Misao Okawa, ο οποίος σύμφωνα με το βίβλίο Γκίνες είναι σήμερα ο άνθρωπος που έχει ζήσει στην ιστορία τα περισσότερα χρόνια.

Οι αρχές στο Μεξικό προσπαθούν να βγάλουν νέο πιστοποιητικό γέννησης για την κυρία Lumbreras, καθώς το πρωτότυπο το έχασε πριν από 40 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης.

Πηγή:Mirror