Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-1

Αγρίνιο
Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και στην τρέχουσα, ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Το γκολ του Κασάμι στο 47΄ δεν ήταν αρκετό για τους «ερυθρόλευκους», καθώς στο 79΄ ο Κούσας σκόραρε με κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με 10 παίκτες από το 80΄ έμεινε ο Ολυμπιακός, καθώς ο Εντινγκά δεν μπόρεσε να συνεχίσει ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από το Μίτσελ.

Στην έδρα όπου πέρυσι οι Πειραιώτες είχαν «αφήσει» δύο βαθμούς (0-0) δεν κατάφεραν ούτε απόψε να φύγουν νικητές, καθώς δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και δικαίως υπέστησαν την πρώτη απώλεια βαθμών στην τρέχουσα περίοδο.

Μία στιγμιαία αδράνεια στην άμυνα του Παναιτωλικού, έδωσε την ευκαιρία στο νεοεισελθόντα Κασάμι να δικαιώσει το Μίτσελ για την επιλογή του να τον βάλει στο ματς στο 46΄, ωστόσο, σε χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός ήταν με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο (εκτός γηπέδου ο Εντινγκά), οι παίκτες του Χάβου βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Από το κόρνερ του Αλβες στο 16΄, ο προωθημένος Κούσας έπιασε την κεφαλιά κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα βρήκε πάνω στο Μποτία που είχε στηθεί στη γραμμή κι έτσι σώθηκε η εστία του Ρομπέρτο από βέβαιη παραβίαση.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά στη συνέχεια, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν, αλλά να μη μπορούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπρακάλι.

Βλέποντας την ομάδα του να έχει εμφανές πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, ο Μίτσελ έβαλε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τον Κασάμι αντί του Ντοσεβί. Η κίνηση του Ισπανού τεχνικού αποδείχθηκε…μαγική, καθώς δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό από την έναρξη της επανάληψης και ο Ελβετός με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (1-0).

Στο 62΄ ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Κόρμπος βρέθηκε σε θέση για γκολ στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι έχασε ο Μποτία στο 77΄, όταν νικήθηκε από το Μπρακάλι στο τετ-α-τετ που είχαν. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 79΄ ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση με τη γυριστή κεφαλιά του Κούσα μετά από το κόρνερ που εκτελέστηκε (1-1).

Διαιτητής:
Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες:
Μαλεζάς, Κ.Μαρτίνεθ, Κόρμπος, Κούσας, Κουτρομάνος – Μποτία, Διαμαντάκος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):
Μπρακάλι, Κουτρομάνος, Κ. Μαρτίνεθ, Κούσας, Άλβες, Κάπελ (74΄ Μήλιος), Μαλεζάς, Γοδόϊ, Ν. Μαρτίνεθ, Μύγας (58΄ Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68΄ Θεοδωρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Μανιάτης (75΄ Σαβιόλα), Μποτία, Εντινγκά, Ντουρμάζ (58΄ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουΐ, Διαμαντάκος, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντοσεβί (46΄ Κασάμι).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ