Μελία, από την Ελλάδα στο Χόλιγουντ και στους “Φύλακες του Γαλαξία”

Αθήνα
Δεν είναι μικρό πράγμα να παίζεις έναν σύντομο -αλλά χαρακτηριστικό- ρόλο στη μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού. Ο λόγος για την Ελληνοαμερικανίδα Μελία Κράιλινγκ, η οποία μεγάλωσε στην Αθήνα και βρέθηκε να εμφανίζεται στους Φύλακες του Γαλαξία, τη νέα ταινία της Marvel. Η Μελία βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του μεγαλύτερου μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού και το in.gr είχε την ευκαιρία να τη γνωρίσει λίγο καλύτερα.

Η Μελία Κράιλινγκ, κόρη της δημοσιογράφου Κάτιας Δημοπούλου, μεγάλωσε στην Αθήνα και αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα της από τον χορό. Το σώμα της, όμως, δεν θέλησε να ακολουθήσει αυτά που σκεφτόταν η ίδια και έτσι χρειάστηκε να βρει άλλες διεξόδους. Η υποκριτική ήταν μία μόνο επιλογή. Η αγάπη της γι’ αυτήν ήρθε στη συνέχεια.

«Όταν έκανα την οντισιόν δεν ήξερα για ποια ταινία ήταν η οντισιόν. Το έμαθα μετά, όταν πήρα τον ρόλο» λέει, μιλώντας στο in.gr για τη συμμετοχή της στους Φύλακες του Γαλαξία. Σιγά-σιγά κατάλαβε ότι θα είναι πολύ σημαντικό, κάτι που φάνηκε και από το μέγεθος της παραγωγής: «Το ήλπιζα, λίγο το περίμενα, αλλά δεν περίμενα αυτό που έγινε τελικά». Αναφέρεται στο γεγονός ότι η ταινία αποτελεί το μεγαλύτερο μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού και τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία για το 2014.

Για τον ρόλο της φούξια εξωγήινης χρειάστηκε να περάσει αρκετές ώρες στο μακιγιάζ: 4 στην αρχή και 2,5 ώρες στη συνέχεια.

Στο επερχόμενο Deus Ex Machina ερμηνεύει άλλον έναν περίεργο ρόλο, όπως λέει η ίδια και αστειεύεται ότι στις ταινίες όλο θέλουν να της αλλάζουν την εμφάνιση.

Φέτος το καλοκαίρι έκανε διακοπές στην Ιθάκη και μαγεύτηκε από την ομορφιά της. «Δεν είχα πάει ποτέ στο Ιόνιο και δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει τόση ομορφιά» λέει και δηλώνει ότι σκοπεύει του χρόνου να εξερευνήσει άλλες γωνιές του Ιονίου.

Αν και με το σινεμά ασχολείται λίγα χρόνια, είχε την τύχη να συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζέρεμι Άιρονς (στους Βοργίες) και τον Σαμ Νιλ (στο επερχόμενο Deus Ex Machina). Πώς ήταν η συνεργασία μαζί τους;

«Θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη δουλειά και συγκεντρώνονται σε αυτή. Και οι δύο έχουν χιούμορ και είναι πολύ ευγενείς, οπότε η δουλειά γινόταν πολύ εύκολα. Τους κοιτάς και μαθαίνεις, τους θαυμάζεις και κάνεις το καλύτερο που μπορείς και εσύ» λέει.

Μακροπρόθεσμα σχέδια για τη δουλειά της δεν κάνει. Θέλει απλά να παίζει σε ενδιαφέροντα πρότζεκτ και να κάνει καλά αυτό που αγαπά να κάνει.

Εκτός από το Deus Ex Machina, θα τη δούμε στο Committed, μία ρομαντική κομεντί γυρισμένη στην Κύπρο, η οποία θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Με τέτοιο χαμόγελο, η Μελία Κράιλινγκ μπορεί να είναι μόνο αισιόδοξη για το μέλλον.

* Η ταινία «Φύλακες του Γαλαξία», σε διανομή Feelgood, θα προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ