ΣΥΡΙΖΑ: Αποκατάσταση δώρων για συνταξιούχους και αύξηση επιδόματος ανεργίας

Αθήνα
Η αποκατάσταση των δώρων (13ου και 14ου μισθού) για τους συνταξιούχους και η επέκταση των ομάδων δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας (π.χ. και για τους ελεύθερους επαγγελματίες) καθώς και η αύξησή του κατά 100%, περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πακέτο των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα, το επόμενο Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ.

Φιλοδοξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι εξαγγελίες αυτές, σε συνδυασμό με την δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, να λειτουργήσουν ως «ρελάνς» στα όσα θα αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μια εβδομάδα νωρίτερα από το ίδιοι βήμα.

Υπό την έννοια αυτή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναμένουν να ακούσουν τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σάββατο, προτού ολοκληρώσουν στην τελική του μορφή το δικό τους πακέτο προτάσεων.

Πέραν αυτού, το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη θα κινηθεί φέτος στα κλασικά πρότυπα, δηλαδή θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη ομιλία στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου και την συνέντευξη Τύπου την επομένη.

Newsroom ΔΟΛ