Πρώτο σε πωλήσεις το βιβλίο της Τριερβελέρ για τον Ολάντ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που φέρνει στο φως το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ για τα όσα έγιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Elysee και κυρίως μετά τη δημοσιοποίηση της κρυφής σχέσης του Φρανσουά Ολάντ με τη Ζουλί Γκαγιέ.

Η Τριερβελέρ, που λέγεται ότι πήρε περισσότερες από 500.000 ευρώ για το βιβλίο που ήδη έχει χτυπήσει… κόκκινο σε πωλήσεις και έχει εκθρονίσει στη Γαλλία ακόμη και το “50 αποχρώσεις του γκρι”, δεν αφήνει τίποτα που να μην πει. Φυσικά, στο επίκεντρο ο Ολάντ.

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας μεταξύ όλων των άλλων κατηγορεί τον Γάλλο πρόεδρο ότι είχε δώσει εντολή στους γιατρούς της να της δίνουν μεγαλύτερη ποσότητα ηρεμιστικών για να την κρατήσει στο νοσοκομείο και πως όταν εκείνη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια, την παράτησε σε ένα δωμάτιο του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Η Τριερβελέρ υποστηρίζει ότι ο Ολάντ της έκανε για τρίτη φορά πρόταση γάμου στις 12 Αυγούστου, ανήμερα των 60ων γενεθλίων του

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η Τριερβελέρ (και όλος ο κόσμος) έμαθαν για την παράνομη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ, η Τριερβελέρ προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια.

Η Τριερβελέρ αποκαλύπτει πως όταν έφτασαν στ’ αυτιά της οι πρώτες φήμες, τηλεφώνησε στην… αντίζηλο και ζήτησε από την Γκαγιέ να διαψεύσει τα πάντα. Εκείνη, της είπε πως ήδη είχε δώσει εντολή στους δικηγόρους της να μηνύσουν όποιον αναφερόταν στο θέμα. “Πως κάποιος μπορεί να ψεύδεται έτσι;” διερωτάται η Τριερβελέρ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA

Όταν πια οι φήμες είχαν πληθύνει, η Τριερβελέρ πήρε ένα κουτί υπνωτικά χάπια. Ο Ολάντ που ήταν παρών την έσυρε, περιγράφει, στο μπάνιο για να κάνει εμετό. Και μετά, την παράτησε σε ένα κρεββάτι στο Elysse, έφυγε και δεν επέστρεψε. Τον κατηγορεί γιατί δεν βοήθησε ένα άτομο σε κίνδυνο.

Οι αποκαλύψεις της Τριερβελέρ συνεχίζουν και για τις μέρες που ακολούθησαν. Η σύντροφος του προέδρου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έμεινε εκεί μια εβδομάδα μετά την απόπειρα. Αν και ένιωθε αδύναμη, είπε στον Ολάντ πως ήθελε να πάει μαζί του στην πόλη Τουγ για να είναι παρούσα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Μια μέρα αφού αποκάλυψε τις προθέσεις της στον Ολαντ, άρχισε να νιώθει ξανά αδύναμη και ανίκανη να σηκωθεί. “Κάθε φορά που προσπαθούσα να σηκωθώ από το κρεββάτι, κατέρρεα. Μετά κατάλαβα το γιατί. Οι δόσεις των ηρεμιστικών πολλαπλασιάστηκαν για να με κρατήσουν από το να πάω στην Τουγ”, γράφει και μιλά για άνωθεν εντολές για να αυξηθεί η δόση των ηρεμιστικών.

Στο βιβλίο της, η Τριερβελέρ αποκαλύπτει ότι ο Ολάντ επιχείρησε να την πείσει να τα ξαναφτιάξουν. Όπως λέει την κάλεσε να περάσουν το βράδυ μαζί ακόμη και αφού της είχε δείξει τη δήλωση με την οποία ανακοίνωνε το χωρισμό τους!

Μου φάνηκε πως ο μόνος τρόπο να ξαναπάρω τον έλεγχο της ζωής μου ήταν να την αφηγηθώ είπε η Τριερβελέρ

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν μερικές εβδομάδες της έκανε και πρόταση γάμου για τρίτη φορά. Ήταν 12 Αυγούστου, ανήμερα των γενεθλίων του, όταν της έστειλε ένα sms όπου έλεγε: «μένει να μου πεις το “ναι”».

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στο βιβλίο είναι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, σύντροφος του Ολάντ επί 30 χρόνια και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Η Τριερβελέρ ενοχλούνταν τόσο από την παρουσία της Σεγκολέν στη ζωή του Ολάντ, που για να τον πικάρει κρεμούσε στους τοίχους φωτογραφίες του πρώην συζύγου της, μέχρι που ο Γάλλος πρόεδρος ενοχλήθηκε.

Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, η νυν υπουργός Οικολογίας είχε υποσχεθεί στον Ολάντ να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας αν εκείνος χώριζε την Τριερβελέρ, ενώ το 2012 συμφώνησε να στηρίξει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Σοσιαλιστών έναντι αμοιβής!

ΠΗΓΗ: Telegraph