Προσλήψεις Ελλήνων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό – Σχόλιο της ΡΗΡ

Στην πρόσληψη αδιόριστων εκπαιδευτικών προχωράει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας Αιγύπτου για το Αβερώφειο Γυμνάσιο-Λύκειο στην περίπτωση που δεν αποσπασθούν από την Ελλάδα εκπαιδευτικοί. Στους τελικούς πίνακες των αποσπάσεων δεν υπάρχουν για την Αίγυπτο εκπαιδευτικοί ΠΕ03, ΠΕ04.02 ή ΠΕ04.01 και ΠΕ11. Όσοι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Διευθυντή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ελευθέριο Κυρίτση στο τηλέφωνο : 002.03.4831263 ή να αποστείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση : ekaalex@hotmail.com ή kyritsiseka@yahoo.com.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ:  Αυτή είναι η “απάντηση” των Ελλήνων του Εξωτερικού που “διψάνε” για να μάθουν ελληνικά τα παιδιά τους πλην, όμως, πέσανε σε περίοδο “ισχνών αγγελάδων” και το εθνικό κέντρο κάνει ¨περιστολές” δαπανών όχι στις σπατάλες και στις αστοχίες (βλέπε ΕΝΦΙΑ) αλλά στο ίδιο το μέλλον του Ελληνισμού, την ώρα, μάλιστα, που ανασκάπτουμε στην Μακεδονία το ένδοξο παρελθόν μας!

Πόσες ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού μπορούν να “σηκώσουν” το βάρος πρόσληψης καθηγητών από την Ελλάδα; Πώς συμβιβάζεται η επιταγή του Συντάγματος ότι το Κράτος “μεριμνά για την παιδεία” (άρθρο 108) όταν ούτε τους δασκάλους που χρειάζονται οι Απόδημοι μπορεί να τους εξασφαλίσει;

Και μην πουν πάλι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν, όμως, τρόποι και μέθοδοι εάν ήθελε το Κράτος να είναι συνεπές  στις υποχρεώσεις του.

Σε λίγο, άλλωστε, θα καλέσει τους ομογενείς να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για το ακατοίκητο που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους…

Ας σκεφθούν λίγο παραπάνω οι “σύμβουλοι”, θα βρουν τρόπους να είναι συνεπές το εθνικό κέντρο προς τα απόδημα τέκνα του.