Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με τον Ύπατο Κυβερνήτη των Τμημάτων της AHEPA στην Ευρώπη

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με τον Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Ευρώπης

Ο Υφυπουργός ΕξωτερικώνΆκης Γεροντόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του με τον Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Ευρώπης* κ.Νίκο Παπαδόπουλο.

Συζήτησαν για τη νέα οργανωτική δομή των ΑΧΕΠΑ, αλλά και τις δραστηριότητες τους στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Παράλληλα, ο κ.Γεροντόπουλος ενημέρωσε τον κ.Παπαδόπουλο σχετικά τις εξελίξεις του νομοσχεδίου για το νέο ΣΑΕ, ενώ εξέτασαν και γενικότερα θέματα που αφορούν τους ομογενείς μας σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

20140911_114441 Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΗΡ, οι κ. κ. Γεροντόπουλος και Παπαδόπουλος  εξέτασαν την δυνατότητα να παραχωρηθεί για χρήση των ομογενειακών οργανώσεων και ιδιαίτερα της ΑΗΕPΑ, μία αίθουσα σε δημόσιο κτήριο η οποία να χρησιμεύσει ως γραφείο και ως τόπος συνάντησης ομογενών που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ένα πάγιο “παράπονο” της οργανωμένης ομογένειας η οποία -για ανεξήγητους λόγους- βρίσκεται πολλές φορές μπροστά σε κλειστές θύρες όταν ζητά συνάντηση με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Για το μέγα αυτό ζήτημα, πρόσσφατα συνέπεσε τυχαίως να αρθρογραφήσει και η ΡΗΡ.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών ότι με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι (29-30 Νοεμβρίου) ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA  Philip T. Frangos θα ηγηθεί την 1η Δεκεμβρίου συνάντησης των μελών της ΑΗΕΡΑ στην Ευρώπη, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η ΑΗΕΡΑ είναι ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Ο κ. Υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην συνάντηση αυτή.

*ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

Από τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο λάβαμε το ακόλουθο e mail:

Dear brother Christos,As regards your article on my visit to the Deputy Minister Gerondopoulos on 11 September, please print in Panhellenic Post a retraction regarding the incorrect use of my title.

As you very well know, my title is Supreme Governor, Region 10, Order of AHEPA.

Brother Christos, we do not want the people to get the wrong impression, and neither do I.  We have one President, our Supreme President who now is Brother Philip T. Frangos, and no other presidents.  Those in The Chapters are called Chapter President.

Thank you very much for attending to this matter.

Fraternally,

Nick Papadopoulos
Supreme Governor
Region 10
Order of AHEPA

ΣΗΜ:ΡΗΡ: Ο τίτλος: “Πρόεδρο των ΑΧΕΠΑ Ευρώπης κ.Νίκο Παπαδόπουλο” αναγράφονταν στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, και διέλαθε της προσοχής μας. Ζητούμε συγγνώμη.