Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε η δικαστής Τοκιζίλε Μασίπα, για τον φόνο της συντρόφου.

Την Πέμπτη, το δικαστήριο απάλλαξε τον παραολυμπιονίκη από τις κατηγορίες της δολοφονίας, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ότι είχε προσχεδιάσει τον φόνο της φίλης του, ενώ έγινε δεκτό το επιχείρημα ότι φοβόταν για τη ζωή του, γι ‘αυτό και πυροβόλησε.

Η δικαστής, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πίστεψε εσφαλμένα ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβόλησε, σκοτώνοντας την φίλη του στην τουαλέτα του διαμερίσματός του.

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία», δήλωσε η Τοκοζίλε Μασίπα.

Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πιστόριους είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2014, μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, θεωρώντας όπως είπε πως ήταν διαρρήκτης.