Ο Τσίπρας παρουσιάζει το μοντέλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Τσίπρας με δ/νση ΔΕΘ

Αθήνα

Εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης για το θέμα της μη μετάδοσης της ομιλίας του, ανεβαίνει σήμερα, Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.Το πρωί συναντάται με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε περίπτερα.Στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρη στο δημαρχείο και στη 1.30μ.μ. τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτιζικώστα στα γραφεία της Περιφέρειας.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει το βράδυ του Σαββάτου (19:30) από το Βελλίδειο, όπου και θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματός του.

Το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα.

Πρώτος σταθμός ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.

Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται και εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Όταν του είπαν ότι πρέπει καταρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές…».

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στην  πυρκαγιά στη Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.

Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

Απόψε στις 19.30 στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματός του.

Αντιπαράθεση για την κάλυψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.Μίλησε, επίσης, για λογοκριτική πρακτική «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ.Μορώνη».Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα και συμπληρώνουν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σε αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».Στο θέμα απάντησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, η οποία μέσω του Βήμα 99,5. τόνισε ότι «υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία» και «δεν υπήρξε καμία ανάμειξη».

«Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη, ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ».Newsroom ΔΟΛ