Πυροσβέστης έχασε τη ζωή του για να σώσει τους ενοίκους-Δύο νεκροί σε πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο

Μία μεγάλη τραγωδία εκτυλίχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Π. Φάληρο, όταν από μία φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Η φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο και λόγω των εύφλεκτων υγρών και ποσοτήτων ασετιλίνης σημειώνονται διαρκώς εκρήξεις και πυκνός καπνός, με αποτέλεσμα να καθιστά δύσκολη την προσέγγιση των πυροσβεστών.

Από την πυρκαγιά ένας πυροσβέστης που έσπευσε να ερευνήσει τους από πάνω ορόφους προκειμένου να εντοπίσει τυχόν εγκλωβισμένους, φαίνεται πως παγιδεύτηκε από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό και εντοπίστηκε από συναδέλφους του λίγο αργότερα σε λιπόθυμη κατάσταση.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν για τον 30χρονο πυροσβέστη.

Στο νοσοκομείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος όμως είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η στιγμή που μεταφέρεται ο λιπόθυμος πυροσβέστης
Η στιγμή που μεταφέρεται ο λιπόθυμος πυροσβέστης

Ο νεαρός πυροσβέστης που με αυτοθυσία χύμηξε στις φλόγες για να εντοπίσει εγκλωβισμένους, λίγο πριν πέσει αναίσθητος, είχε εντοπίσει μία γυναίκα εγκλωβισμένη.  Οι συνάδελφοί του έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα, η οποία όμως δεν είχε τις αισθήσεις της.

Η γυναίκα σύμφωνα με τη Πυροσβεστική μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο με δυσκολία λόγω των εκρήξεων και να σβήσουν ουσιαστικά τη φωτιά στο ισόγειο, όταν οι φλόγες είχαν ήδη ξεφύγει στους από πάνω ορόφους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και κλιμακοφόρα της Πυροσβεστικής με το φόβο μην υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στους δύο ορόφους πάνω από το κατάστημα. Ωστόσο κι αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα στενός για να περάσει το βαρύ όχημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Πηγή:NewsIt.gr