Πρόταση στη Βουλή να καθιερωθεί “Ημέρα Ελληνισμού της Διασποράς”

Πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Τριγάζη προς το Προεδρείο της Βουλής να καθιερωθεί η 14η Σεπτέμβρη ως «ημέρα του ελληνισμού της διασποράς» (sic) έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον πρόεδρο του Σώματος κ. Βαγγέλη Μείμαράκη.

Την περασμένη Τρίτη (9 Σεπτεμβρίου 2014) ο Πάνος Τριγάζης με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του «Συνδέσμου Μπάιρον για το Φιλελληνισμό κα τον Πολιτισμό» έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, προτείνοντας η Βουλή να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας (14 Σεπτεμβρίου του 1814).

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, θα αναδειχθεί, έτσι, ο ρόλος του εκτός τειχών ελληνισμού στην επανάσταση του 1821. Σ΄αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η πρόταση του κ. Τριγάζη να καθιερωθεί η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα του “ελληνισμού της διασποράς”.

Σύντομα αναμέται να ληφθεί η σχετική απόφαση, αφού ήδη η 14η Σεπτεμβρίου παρήλθε άνευ επισήμου τελετής…

“Ο Ελληνισμός του εξωτερικού έχει βοήθησει αποφασιστικά την πατρίδα μας σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Ακόμη και την περίοδο της χούντας είχαμε σημαντική βοήθεια από τους Έλληνες του εξωτερικού, την Αμερική και άλλα Κράτη” είπε σήμερα στην ΡΗΡ ο κ. Τριγάζης. Πρόσθεσε δε πως η πρότασή του θα συζητηθεί όχι μόνο με τους κυβερνητικούς εταίρους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) αλλά και με όλα τα εντός Βουλής κόμματα.