ΤΕΛΙΚΑ: ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0, Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0, Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το  3-0 επί της Βέροιας.

Ο ΟΦΗ πήρε τη δεύτερη νίκη του στη Σούπερ Λίγκα χάρη στο “χρυσό” γκολ του Περογαμβράκη.

Αναλυτικότερα,

Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο στο Θ. Βαρδινογιάννης, ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο. Η αναγκαστική αλλαγή του Γκατούζο αποδείχθηκε… τυχερή. Ο Πετρόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Τζορτζ και ο τελευταίος ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του γκολ. Πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και έβγαλε ασίστ στον Περογαμβράκη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Αμέσως μετά το γκολ, υπήρξε πρόβλημα στο φωτισμό του γηπέδου και για δέκα λεπτά οι παίκτες περίμεναν να αποκατασταθεί η βλάβη. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό και ο Ατρόμητος δεν απείλησε την εστία του Λόρια. Αντίθετα στο 79′ ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Τσέναμο απέκρουσε το σουτ του Λαμπρόπουλου.

ΤΟ ΓΚΟΛ

Στο 47´ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ. Ο Τζορτζ κέρδισε τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με ασίστ έδωσε το γκολ στον Περογαμβράκη.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ: Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μονιάκης, Πετρόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Περαγαμβράκης, Στάθης, Μακρής.

Ατρόμητος: Τσέναμο, Κούρος, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Δημούτσος, Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία.

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΞΑΝΘΗ

Νωρίτερα, στα Πηγάδια, η Ξάνθη ήταν καλύτερη, έψαξε περισσότερο το γκολ και τελικά επικράτησε δίκαια του Λεβαδειακού (Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0) που από το 77′ έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ζίτο.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ

 

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από σήμερα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 3-0 της Βέροιας στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.Ο Κώστας Μήτρογλου με πέναλτι στο 33΄ άνοιξε το σκορ, στο 88΄ ο Μπενίτες πέτυχε το 2-0 και στο 92΄ ο Κασάμι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός στο ματς και στο 6΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το βολέ του Μήτρογλου από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Μετά το 10λεπτο η ομάδα της Ημαθίας ισορρόπησε το ματς και σιγά-σιγά το έφερε στα…μέτρα της. Οι παίκτες του Γκρανέρο ανέβηκαν πιο ψηλά και πίεζαν τους γηπεδούχους, μη επιτρέποντάς τους να κάνουν το παιχνίδι τους και να βγάλουν φάσεις στην περιοχή του Καντιμοίρη.

Το αήττητο που είχε στο πρωτάθλημα η Βέροια παρέμεινε μέχρι το 33ο λεπτό της συνάντησης. Ο Ντουρμάζ μπήκε στην περιοχή από πλάγια κι έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αμαραντίδη, με το διαιτητή Καλογερόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι.

Ο Μήτρογλου εκτέλεσε ψύχραιμα και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ «άνοιξε λογαριασμό» και στη Σούπερ Λίγκα, βάζοντας μπροστά τους Πειραιώτες (1-0). Θα μπορούσε, μάλιστα, δύο λεπτά μετά ο στράικερ του Ολυμπιακού να πετύχει και δεύτερο τέρμα (πήρε τη μπάλα από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε), αλλά το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε ο Ραούλ Μπράβο πριν η μπάλα φτάσει στον εντελώς αμαρκάριστο Κασάμι.

Πολλές φάσεις δεν είχε ούτε το δεύτερο ημίχρονο. Η Βέροια ανοίχτηκε περισσότερο λόγω του εις βάρος της σκορ, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς την περιοχή του Καντιμοίρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 67΄ πέτυχαν και δεύτερο γκολ, πάλι με το Μήτρογλου, που κακώς ακυρώθηκε, μιας και ο επιθετικός του Ολυμπιακού έφυγε από κανονική θέση μετά την εξαιρετική ασίστ του Ντομίνγκες.

Στο 73΄ ο Καντιμοίρης είπε «όχι» στο Μήτρογλου, ενώ επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο γκολκίπερ της Βέροιας ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ με το Μπενίτες. Ο νεαρός Παραγουανός, όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» στο 88΄, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ραούλ Μπράβο και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Η Βέροια «παρέδωσε τα όπλα» και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κασάμι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Ρομπέρτο – Αμαραντίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57΄ Μαζουάκου), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67΄ Εντινγκά), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76΄ Μπενίτες).

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν (54΄ Όστοϊτς), Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74΄ Μπαργκάν), Μπατιόν, Κάμπορα, Καρντόσο, Καλτσάς, Γεωργιάδης (61΄ Κατίδης).

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ένα συμβάν που δεν έπιασαν οι τηλεοπτικές κάμερες έγινε αμέσως μετά το εύστοχο πέναλτι του Μήτρογλου. Προφανώς ο Τσόρι είχε ζητήσει να εκτελέσει το πέναλτι αλλά ο Μήτρογλου έστησε τη μπάλα και σκόραρε.

Ο διεθνής επιθετικός μετά το γκολ πήγε και αγκάλιασε από πίσω τον Αργεντινό αλλά ο Τσόρι αντέδρασε, φανερά ενοχλημένος. Ο Μήτρογλου φάνηκε να ζητάει συγγνώμη από το συμπαίκτη του όμως ο Ντομίνγκες δεν τη δέχτηκε.

Ο Μήτρογλου εκνευρίστηκε και έσπρωξε το συμπαίκτη του. Ο Μιλιβόγεβιτς που ήταν πιο κοντά από όλους, μπήκε στη μέση και η κατάσταση ηρέμησε. Οι δύο παίκτες φάνηκε να τα βρίσκουν και να ξεπερνούν το επεισόδιο που δημιουργήθηκε.